Festivalul „Ion Dragoi” 2010, aminat de crize

2
927

Cea de-a 11-a editie a Festivalului National de Folclor „Ion Dragoi”, eveniment bacauan desfasurat prin traditie la sfirsitul lunii iunie, a fost aminata pina in toamna. Organizatorii spun ca decizia a fost luata dupa ce au aflat ca Televiziunea Româna, partenerul permanent al festivalului, nu va mai putea veni pentru a inregistra spectacolele.

„Am primit o hirtie oficiala de la TVR ca nu mai face filmari pina la sfirsitul lunii septembrie 2010, ca acum nu au nici buget si nici sef, Sasu fiind interimar. Fixasem perioada 24 – 29 iunie. Dar daca nu raminem cu niste filme, nu raminem cu nimic, TVR da greutate evenimentului. Asta a fost motivul numarul 1 ca amainam”, a declarat Petre Vlase, directorul Ansamblul Folcloric „Busuiocul”, institutie organizatoare a Festivalului National „Ion Dragoi”.

Alte motive pentru aminarea editiei 2010, a mai spus directorul organizator, sint lipsa de finantare si lipsa de public pe perioada verii.

Concursurile „Tezaur folcloric – Mostenitorii” si „Muguri de tezaur”, din cadrul festivalului, sint sanse de lansare pentru copiii si tinerii cu virste 6 si 25 de ani, pasionati de cintecul popular.

Petre Vlase spune ca editia 2010 se va organiza in luna octombrie, in cadrul programului Zilelor Bacaului.

Anul trecut evenimentul s-a desfasurat in zilele de 23 si 24 iunie.

Pe 12 iulie 2010 se implinesc 22 de ani de la moartea reputatului violonist bacauan Ion Dragoi.