Fularul galben al scriitorului bacauan

1
717

Exista o legatura intre eleganta spirituala si cea fizica, intre valoarea/succesul unui scriitor si aspectul sau estetic? Un spirit ales are o aparitie publica pe masura?

De curind am asistat la un cenaclu al scriitorilor bacauani. Am avut senzatia desigur atacabila ca particip de fapt la o forma de socializare a unor oameni insingurati, majoritatea de virste inaintate, care si-au gasit in ideea de a participare la o intilnire cu miza culturala o scuza pentru a mai iesi din casa, a schimba o vorba, un compliment, terapie de grup pentru cresterea respectului de sine. Saraci, prost si neglijent imbracati, majoritatea. Nu-i de mirare ca pentru multi tineri perspectiva de a deveni profesor, scriitor nu este deloc incintatoare. Aspectul exterior al acestor categorii sociale nu este o reclama pozitiva pentru posibilii candidati la breasla.

Peste fularul galben al unui domn scriitor din urbea noastra au tot trecut anii. Nu stiu daca domnia sa simte ca a evoluat spiritual, fularul insa e acelasi. Se numeste conservatorism, dezinteres pentru lucrurile materiale, neglijenta sau saracie?

Poate in Bacau valoarea spirituala nu e o moneda buna de schimb. Sau poate valoarea spirituala nu e.