Gala Star 5 (16 – 20 aprilie 2010)

7
1090

Era cit pe-aici sa nu se mai organizeze anul acesta, din lipsa de bani. Negocierile cu Primaria Bacau s-au purtat pina in ultima clipa. Cea de-a 5-a editie a Galei Star se va desfasura totusi, dar in mai putine zile si cu un numar mai mic de spectacole.

Dincolo de amanunte financiare (cit? cine?), eu ma bucur ca saptamina viitoare voi viziona zilnic in Bacau mai multe spectacole de teatru, de tip one man show, din tara si din strainatate, ca voi intilni oameni noi, cu viziuni noi despre arta teatrala, metafore personale despre existenta umana.

Gabriel Dutu, director adjunct al Teatrului Municipal “Bacovia” si director executiv al festivalului:

“E o situatie de criza, pe care o intelegem, am preferat sa reducem editia asta, decit sa n-o facem deloc. Pentru ca am taiat niste zile, a fost foarte dificil la alegerea recitalurilor, pentru ca mai erau citeva foarte bune care meritau sa intre in festival. Vor veni spectacole din SUA, Japonia si România. Ar mai fi fost din Grecia si Polonia, dar ne-au anuntat ca din lipsa de fonduri pentru deplasare isi anuleaza participarea, in conditiile in care noi nu asiguram transportul decit pe suprafata României”.

Informatii despre editia 2009 a festivalului puteti gasi pe acest blog la categoria Gala Star 2009.

In continuare, comunicatul de presa transmis de institutia organizatoare.

Teatrul Municipal Bacovia, Bacău ,organizează între 16 – 20 aprilie 2010 ediţia a cincea a Festivalului International Gala „STAR”.

Ca şi în ediţile anterioare, Gala “STAR” 2010 îşi propune să stimuleze interesul publicului pentru recital (One-Man-Show) ca formă autonomă de spectacol, precum şi interesul artiştilor faţă de acest gen de spectacol individual şi de autor, ca formulă ce poate pune în valoare întregul potenţial al „creatorilor de teatru“.

Beneficiarul Galei “Star” este in primul rând comunitatea băcăuană.

One-man-show-ul deţine, ca formulă de spectacol, capacitatea de a concentra materialul artistic în timp, spaţiu şi intensitate emoţională. Ultimele patru ediţii ale festivalului ne-au arătat că dezideratul calităţii trebuie păstrat cu încăpăţânare.

Despre interesul pe care îl suscită acest eveniment în rândul publicului şi al actorilor din ţară şi străinătate vorbesc de la sine producţiile bogate ale fiecărei ediţii, cu exigenţe sporite de la an la an în ce priveşte calitatea participanţilor, a repertoriului şi a demersurilor scenice propriu-zise:
-recitaluri cu o cotă valorică ridicată;
-caracter internaţional;
-recitaluri extraordinare susţinute de artişti de aleasă valoare din domeniul teatrului, muzicii şi dansului;
-juriul de pre-selecţie şi selecţie a reprezentaţiilor – alcătuit din personalităţi de marcă din lumea teatrului;

Programul Galei „STAR” va cuprinde, în afara spectacolelor invitate, întâlniri cu importanţi oameni de teatru, critici, dramaturgi, scenografi, jurnalişti.

BENEFICIILE SPONSORILOR ŞI PARTENERILOR

Apropiata ediţie a Galei “STAR” 2010 are posibilitatea de a face cunoscut publicului larg şi de a promova afacerile sponsorilor şi partenerilor care vor să ne fie alături. Pe parcursul celor cinci zile ale festivalului, sponsorii şi partenerii pot beneficia de promovare: audio/video/postere/bannere/pliante/invitaţii etc. după cum urmează:

logo-ul companiei – afişat pe toate materialele promoţionale, la secţiunea Parteneri
Media, alături de ceilalţi colaboratori ai noştri;
banner în Sala de Spectacole;
reclamă în timpul conferinţei de presă;
banner în sala de conferinţă;
pliant în Mapa de Prezentare a festivalului;
logo pe site-ul oficial al Teatrului Municipal Bacovia (www.teatrulbacovia.ro) – secţiunea Sponsori;
promovarea se poate mai realiza: prin reclamă în pauzele dintre spectacole, prin menţionarea de către prezentatori pe parcusul Galei;
alte servicii de promovare:
dreptul de a împărţi materiale personalizate înainte de spectacole;
dreptul de a pune în geanta câştigătorilor un produs al companiei personalizat;
inscripţionarea reclamei sponsorului pe elemente din îmbrăcămintea organizatorilor;
organizarea unei tombole sau a unui premiu special al sponsorului etc.;
publicitatea prin mass-media: televiziune, radio, ziare şi reviste;
publicitate prin mail, telefon, fax, internet;
– posibilitatea de editare a unor suporturi speciale: pliante, afişe, broşuri, calendare etc.
În afară de serviciile prestabilite, sponsorii şi partenerii pot opta şi pentru alte servicii de promovare. Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi.

Gala „STAR”
are caracter competitiv. Vor fi acordate urmatoarele premii:
Premiul One-Man-Show, Premiul One-Woman-Show, Premiul Publicului – “Stefan Iordache” si Marele Premiu.

Adrian GĂZDARU,
Director general Teatrul Municipal Bacovia

Gabriel DUŢU,
Director Executiv Gala „STAR”

Pentru informaţii suplimentare: telefon secretariat: (0040) 234 / 510 086; secretar literar: (0040) 746 072 226 fax: (0040) 234 / 581 862
e-mail: galastar2010@gmail.com