Harry Tavitian concerteaza in premiera in Bacau

3
867

* „Ecouri armenesti in jazz”, duminica, 12 decembrie, ora 17.00, sala „Ateneu” a Filarmonicii „Mihail Jora” * Intrarea este libera

Jazzmanul Harry Tavitian va concerta in premiera in Bacau, la sfirsitul acestei saptamini, in cadrul unui eveniment organizat de Uniunea Armenilor din România – Filiala Bacau, Consiliul Judetean si Filarmonica „Mihail Jora”. In recitalul sau „Ecouri armenesti in jazz”, care va avea loc duminica, 12 decembrie, ora 17.00, la sala „Ateneu”, muzicianul român ii va purta pe spectatorii intr-o calatorie inedita de la radacinile jazzului (blues si gospel), la etno-jazz (prelucrari de muzica traditionala armeana si româneasca, inclusiv colinde).

In holul Filarmonicii se vor prezenta carti si CD-uri ale unor autori armeni, reviste armenesti, rezultate ale activitatii membrilor comunitatii din Bacau.

„Astept cu emotie prima intilnire cu publicul din Bacau (…), un oras la a carui traditie culturala au contribuit si armenii. Colaborarea cu Filarmonica din Bacau, care poarta numele lui Mihail Jora, mare personalitate a muzicii românesti de origine armeana, ma onoreaza. Publicul va putea asculta de la colinde – fie arhaice românesti, unele din ele din colectia Béla Bartók, fie de traditie bizantina, fie armenesti – pina la Negro-Spirituals afro-americane – una din formele muzicale primitive din care jazzul insusi s-a nascut. Voci dintr-un alt timp, plin de veselie si frumusete. Alergind dupa cele pamintesti, cred ca sintem în mare primejdie sa uitam de însasi bucuria marelui praznic al Nasterii Mintuitorului. Si sper din toata inima ca în concertul de la Bacau sa fim întru împreuna praznuire”, a scris muzicianul pe blogul personal, http://harrytavitian.wordpress.com/.

In cei 40 de ani de activitate, Harry Tavitian a colaborat cu muzicieni români si straini, de marca, si a concertat in majoritatea tarilor din Europa si in SUA. Cinta atit singur cit si in duo sau in formatii, cum ar fi Orient Express (prima formatie de etnojazz din România, fondata de Tavitian în 1999) si Orchestra Marii Negre, care reuneste 11 dintre cei mai buni muzicieni de etnojazz din tari din jurul Marii Negre.

Intrarea la concert este libera.

Sursa foto: Jurnalul National