In august incep inscrierile la „Saloanele Moldovei” 2011

Artisti plastici din tara si din strainatate, membri titulari sau stagiari ai uniunilor de creatie, sint asteptati in perioada 1 – 14 august 2011 sa se inscrie la cea de-a XXI-a editie a Expozitiei – concurs de arta contemporana „Saloanelor Moldovei”, Bacau – Chisinau.

Lucrarile vor fi depuse in Bacau, la Galeriile „Alfa” ale Muzeului de Arta, din str. Marasesti, nr. 12, si in Chisinau, la Centrul Expozitional „Constantin Brâncusi”, Bd. Stefan cel Mare, nr. 3. Fiecare participant poate sa se inscrie cu maxim doua lucrari de dimensiuni medii, realizate in ultimii doi ani si care nu au mai fost expuse in alte expozitii sau in alte editii ale „Saloanelor Moldovei”. Pe spatele lucrarilor trebuie sa fie indicate numele autorului, titlul, tehnica, dimensiunile, adresa, telefonul, e-mailul si valoarea.

Preselectia va fi facuta de un juriu format din 11 membri, artisti plastici, critici de arta si muzeografi din România si Republica Moldova. In Bacau, jurizarea va avea loc in perioada 15 – 16 august iar in Chisinau, in zilele de 22 si 23 august.

Primul vernisaj va avea loc in Chisinau, pe data de 31 august 2011, la Centrul Expozitional „Constantin Brâncusi”. In Bacau, „Saloanele Moldovei” vor fi deschise pe 5 octombrie, la Galeriile „Alfa”.

„Expozitia – concurs de arta contemporana «Saloanele Moldovei» isi propune integrarea artistilor plastici contemporani intr-un climat spiritual national si promovarea creatiilor de valoare autentica”, a declarat muzeograful Geta Barbu, sefa Sectiei de Arta a Complexului Muzeal „Iulian Antonescu”, din Bacau.

Premiile, care vor fi acordate in cadrul celor doua vernisaje, vor fi finantate de Ministerul Culturii si Uniunea Artistilor Plastici din Republica Moldova, Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacau, Muzeul National de Arta al Moldovei Chisinau, Centrul International de Cultura si Arte „George Apostu” Bacau, Primaria si Consiliul Local Bacau, Directia de Cultura a Primariei municipiului Bacau.

Cheltuielile de organizare (transport lucrari/participanti, cazare, editare album) vor fi suportate de Uniunea Artistilor Plastici, Chisinau, si Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”, Bacau.

Lucrarile premiate vor intra in patrimoniul urmatoarelor institutii: Muzeul National de Arta al Moldovei Chisinau, Muzeul de Arta Bacau, Muzeul de Arta Contemporana „George Apostu” Bacau.

Informatii suplimentare pot fi cerute la numerele de telefon (0037) 322 245024/227504 (Dumitru Bolboceanu) si 0234/510470 (Geta Barbu, Dionis Puscuta).

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular