Integrala Bach, intr-un concert bacauan, cu Razvan Suma

0
694

Artistul român Razvan Suma va sustine pe 17 martie 2012, la Sala „Ateneu” din Bacau, un concert in care va interpreta integrala suitelor pentru violoncel solo, de Johann Sebastian Bach. Concertul face parte din Turneul national „Va place Bach?”, care aduce in România trei premiere in domeniul muzicii clasice: prima interpretare a unui artist român, intr-un singur concert, a integralei de suite pentru violoncel semnate de Bach, primul turneu solo prezentat de tinarul muzician Razvan Suma si un spectacol multimedia de proiectii pe panouri translucide.

Razvan Suma a realizat din 2006 pina in prezent sase turnee in formula de Trio „Romanian Piano Trio” sau „Trio Strad”, alaturi de Alexandru Tomescu, Horia Mihail si Toma Popovici.

Concerteaza pe scene din Italia, Portugalia, Macao si Maroc, alaturi de Marin Cazacu, Alexandra Gutu si Octavian Lup, in componenta cvartetului de violoncele „Cellissimo”.

In 2009 a devenit solist al Orchestrelor si Corurilor Radio.

In calitate de profesor asociat la Universitatea de Muzica Bucuresti este invitat sa predea la cursuri de maiestrie organizate in tari ca Spania, Argentina, Coreea si in România, in cadrul atelierelor derulate de Asociatia SONORO.

Violoncelul pe care cinta Razvan Suma in acest moment a fost conceput de lutierul Charles Adolphe Maucotel, unul dintre cei mai apreciati creatori de instrumente ai epocii sale, si a fost realizat la Paris in anul 1849. Acest instrument a apartinut in sec. XIX celebrului violoncelist francez Pierre Fournier. Artistul român l-a primit in 2009 din partea „Fundatiei Musicha”, din San Sebastian, Spania.

Turneul „Va place Bach?” se va desfasura in perioada 1 – 21 martie 2012, in sapte orase din România: Brasov, Arcus, Bistrita, Baia Mare, Pitesti, Bacau, Dumbraveni. Turneul se va incheia in Bucuresti, printr-un concert extraordinar sustinut la Sala Radio, in data de 21 martie.