„Intoarcere in timp”, o carte mostenire

O invatatoare pensionara, din Bacau, s-a hotarit sa-si lase amintirile mostenire nepoatelor sale, Maria si Ioana, intr-o carte de memorii, care cuprinde pagini impresionante de confesiuni dar si informatii document despre evenimente istorice ale României, din perioada ’41 – ’62, care i-au afectat si familia, sau despre obiceiurile oamenilor din satul natal, Furcenii – Vechi, dintre Marasesti si Tecuci.

Semnatara volumului „Intoarcere in timp” (Editura „Grafit”, Bacau) este Ioana Iordache Baltag, invatatoare pina in 2001 a Scolii nr. 10 din Bacau, autoare a numeroase culegeri de matematica.

„Am gindit o intoarcere in timp pentru familia mea, pentru cunostintele mele, am considerat ca am ce lasa in urma, din copilaria mea, care mi s-a parut demna de remarcat. Am trait intr-o perioada foarte grea, am prins toate transformarile, perioada aceea de trecere, de dupa al doilea razboi mondial. Sint toate amintiri traite. Eu sint foarte sufletista si sentimentala. Sper ca aceste confesiuni, nascute din iubire si neliniste, sa trezeasca interes cititorilor. Lucrarea este conceputa in afara unui cadru literar anume, este o poveste de viata, un zbor cu reintoarcere”, a marturisit autoarea volumului de memorii „Intoarcere in timp”.

Cartea contine si un emotionant pasaj despre momentul in care mama sa a primit vestea ca sotul sau, tatal autoarei, a murit pe frontul din ’44. Cartea include si imagini – document, printre care prima fotografiei a autoarei, la scoala generala, si chiar o copie a scrisorii trimisa tatalui aflat in razboi. Cele 150 de pagini vor intoarce in timpul copilariei pe fiecare cititor al cartii, care a petrecut macar o vacanta in lumea frumoasa a satului românesc. Volumul poate fi gasit la Libraria “Alexandria”, din Bacau.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular