Iulian Antonescu – 20 de ani de la moarte

0
751

Patru institutii de cultura si de invatamint din Bacau organizeaza joi, 10 februarie, un eveniment in memoria istoricului Iulian Antonescu, om de cultura român, cu un rol important in dezvoltarea retelei muzeale din Bacau si din alte judete ale tarii, de la moartea caruia s-au implinit, pe 24 ianuarie 2011, 20 de ani.

In deschidere intilnirii, prof. dr. Ioan Mitrea va vorbi despre postumitatea lui Iulian Antonescu si va prezenta volumul XXXIX, pe 2010, al anuarului „Carpica”.

Un moment inedit al intilnirii va fi lansarea volumului „Nelinisti miedevale”, o carte de traduceri de Iulian Antonescu din poezia miedevala. Istoricul literar Constantin Calin va prezenta aceasta aparitie editoriala iar Eugenia Antonescu, sotia lui Iulian Antonescu, va vorbi despre pasiunea sotului sau pentru poezia medievala.

Intilnirea se va incheia cu un recital de poezie al actorilor Constanta Zmeu – Pelin, Stelian Preda si Geo Popa.

Evenimentul este organizat de Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”, Fundatia Cultural Stiintifica „Iulian Antonescu”, in colaborare cu elevi si profesori ai Colegiului National „Gheorghe Vranceanu” si Liceul cu Program Sportiv, din Bacau.

Activitatea va avea loc de la ora 12.00 la sediul Complexului Muzeal „Iulian Antonescu”, din strada 9 Mai, nr. 7.