Jurnalista Madalina Rotaru isi lanseaza prima carte de poezie

1
1057

Colega noastra Madalina Rotaru, Madamic, asa cum ii spunem noi, sau River, cum o stiu multi prieteni ai blogului sau, riverflow.ro, isi va lansa la acest sfirsit de saptamina prima sa carte de poezie pentru copii, „La un pahar de roua”, publicata la Editura Grafit, din Bacau.

Madalina ne invita sa razbatem prin nametii acestor vremuri si sa ne inseninam sufleteste la lansarea cartii sale, simbata, 5 martie, de la ora 11.00, in pub-ul The Stage din Bacau.

„La un pahar de roua” nu este doar o carte de poezie pentru copii, ci este chiar Madalina, volumul este ilustrat de desene ale sale, inspirate din aceeasi lume pe care o veti descoperi in cuvinte.

Madalina Rotaru reuseste sa ramina ea insasi, chiar daca uritul din jur ar vrea uneori sa-i fure visele. Cind lumea devine rece se refugiaza creativ intr-o lume cu oameni frumosi, cu castele si zine, Mada se relaxeaza scriind poezii si desenind flori, nori, greierasi sau mori de vint si exact aceasta stare o veti avea citindu-i poeziile.

Madalina va va convinge, daca veti veni la lansare si ii veti citi versurile, ca lumea in care traim poate fi frumoasa.

„Cu sprijinul vostru moral si material, voi, oameni dragi de pretutindeni, ati facut ca unul dintre visele mele sa devina realitate: publicarea primei mele carticele, un volum de poezii pentru copii”, a spus Madalina Rotaru in invitatia facuta prietenilor pe blogul sau sau pe Facebook, unde a primit deja numeroase felicitari si solicitari de rezervare a cite unui volum.

La acest moment de debut, poeta Madalina Rotaru ii va avea alaturi pe mentorii sai, profesoara Violeta Serban, coordonatoarea fostului Cenaclu literar „Crisalide”, de la Palatul Copiilor din Bacau, unde a activat in perioada 1989 – 1997, si criticul literar Petre Isachi, profesorul sau de literatura la Colegiul National „Gheorghe Vranceanu”. Discutiile despre carte vor fi acompaniate muzical de grupul „Scoala stelutelor”, condus de Mugur Neuman.

Madalina Rotaru a debutat ca poeta in 1996, la virsta de 17 ani, in Revista de cultura „Ateneu”. In acelasi an a obtinut Premiul I, din partea Inspectoratului Scolar Judetean Bacau, si Premiul special, din partea Revistei „Ateneu”, la sectiunile Proza si Poezie, ale Concursului literar „Dintre sute de catarge”, editia a VI-a. In iulie 2003, ISJ Bacau i-a acordat o diploma pentru „participare activa si afectiva” la Tabara de creatie literara Runc. Creatiile sale literare au mai fost publicate in revista de cultura „13 Plus” si in revistele scolare „Gaudeamus” si „Scrieri…”. Madalina Rotaru aduce multumiri speciale pentru publicarea volumului sau de poezie familiei, prietenilor si sustinatorilor Grafit Invest Bacau, Ziarul de Bacau, Exim Trade Bacau si The Stage Bacau.