Lansare de carte in Pub-ul Subway: „Apropierea”, de Marin Malaicu – Hondrari

1
797

Scriitorul Marin Malaicu – Hondrari, din Bistrita Nasaud, va lansa joi, 7 aprilie, de la ora 19.00, la Pub-ul Subway (str. Razboieni, nr. 28), din Bacau, romanul de dragoste „Apropierea”, publicat in anul 2010, la Editura Cartea Româneasca.

„Un barbat cutreierind Europa, pe urmele unei femei casatorite, Stapinita si trei prieteni obsedati de poezie, doua femei din Argentina si iubirea lor aproape imposibila – iata tot ce stiam cind am inceput sa scriu «Aporopierea»”, spune autorul despre cartea care va fi lansata.

Romanul sau, venit dupa volume de poezie, a fost bine primit de critica de specialitate.

„Poet in fibra lui intima, dar – ca atitia poeti buni, atras irezistibil de roman, Marin Malaicu – Hondrari este un spirit cultivat, puternic interiorizat. Discursul sau «alb», de un rafinament aproape auster, are o discreta, dar autentica noblete, iar nevoia de echilibru, «clasic» merge mina in mina cu fascinatia «coroborarilor in Infern». Marele sau atu, pe care cred ca va sti sa-l exploateze pina la capat, este forta interioara, dublata de o capacitate neobisnuita de esentializare a experientelor – limita”, spune criticul literar Paul Cernat.

Marin Malaicu – Hondrari s-a nascut la 29 ianuarie 1971. A publicat volumul „Zborul femeii pe deasupra barbatului” (Editura Eikon, Cluj – Napoca, 2004), carte care a obtinut Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Cluj. In 2006, a publicat „Cartea tuturor intentiilor” (Editura Vinea, Bucuresti). A tradus poezie din limba spaniola pentru Revista LiTerra.

Foto: de aici.