Lansare de carte, intr-un pub din Bacau

0
691

Poeta Cristina Stefan isi va lansa simbata, 10 aprilie, la Pub-ul „The Stage” din Bacau, volumul de debut „Calatorie pe un ciob de stea”, publicat la Editura Fundatiei Culturale Cancicov.

Despre noua aparitie editoriala din spatiul literar bacauan vor vorbi universitarul Vasile Spiridon si profesorul si esteticianul Ioan Neacsu iar actorii Constanta Zmeu si Stelian Preda vor improviza un microrecital de poezie, pe versuri ale Cristinei Stefan.

Lansarea va avea loc in cadrul Cenaclului literar artistic „Avangarda XXII”, patronat de Fundatia Culturala „Georgeta si Mircea Cancicov” si moderat de poetul Victor Munteanu.

Intilnirea, programata de la ora 11.00, va debuta cu o sesiune de informare a operatorilor culturali, privind oportunitatea de finantare a proiectelor din fondurile publice nerambursabile ale Administratiei Fondului Cultural National. Noutatile despre finantarile AFCN din acest an vor fi prezentate de dr. Cristian Vasile Petcu, directorul institutiei.

Rubrica speciala a cenaclului, „Colocviile Avangardei”, o va avea ca protagonista pe Sorina Munteanu, membra a Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Bacau, care va provoca auditoriul la o dezbatere pe tema „Viziunea eternitatii in poezia europeana”.

Cenaclistii si invitatii lor vor audia in intilnirea de simbata recitalul solistilor Mihai Gherghelas (vioara), Ghenadie Danescu (chitara) si al altor interpreti, condusi de profesoara de canto Claudia Vasilache, director adjunct al Liceului de Arta „George Apostu” din Bacau.

La evenimentul organizat de Fundatia Culturala „Georgeta si Mircea Cancicov” vor participa si membri ai Cenaclului literar – artistic „Clepsydra”, al asociatiei culturale cu acelasi nume, din Roman, reprezentati de preotul si poetul Cornel Paiu.

******************

Programul mi se pare destul de incarcat, mai ales pentru o dimineata de simbata, cind nu stiu ce chef vor avea unii sau altii sa vorbeasca, intr-un pub, dupa o lunga probabil prezentare AFCN, despre „Viziunea eternitatii in poezia europeana”. Nici nu stiu daca is atit de curioasa sa aflu. Poate doar lansarea de carte sa ma tenteze sa imi fracturez programul obisnuit de simbata, singura mea zi libera din saptamina.