LIS are jurnal online

1
1058

Sa fie vreo luna de cind citesc aproape zilnic jurnalul online al scriitorului Liviu Ioan Stoiciu (foto). Da, cunoscutul poet a intrat din februarie 2010 in acest hipermarket virtual a scrisului, facind concurenta, cu un produs de calitate, miilor de bloguri cu mai multa sau mai putina substanta. Daca va rezista pe piata aceasta in care de regula facilul face trafic ramine de vazut.

Cu stilul lipsit de menajamente caracteristic pentru publicistica sa, LIS publica in jurnalul online opinii referitoare la viata literara de la noi, la presa scrisa sau la evenimente „mai mult sau mai putin trecatoare” care schimonosesc fata României.

Dintre scriitorii bacauani, doar doi – trei daca au dorit/indraznit sa intre in arena virtuala a scrisului. Din cunostintele mele, au pagini personale pe net poeta Violeta Savu, care publica atit versuri dar si recenzii si cronici plastice, Val Manescu, poetul care s-a integrat rapid in spatiul virtual, cucerind cu umor, spirit ludic si arta a scrisului pe oricine cade in plasa textelor sale „about life”, fie pagini literare, interviuri, ginduri personale sau cronici de evenimente, ieseanul – bacauan Bogdan Ulmu, care are o incintare de blog, proaspat rebrenduit, unde puteti citi de la scrieri despre teatru, la pagini de jurnal venetian.

Prozatorii Petru Cimpoesu si Dan Persa au pagini de autor, in care puteti gasi date biografice, fragmente literare, recenzii, un continut prea putin, spre deloc, interactiv.

Toti cei numiti insa au avut sau au, la fel ca Liviu Ioan Stoiciu, si o activitate publicistica, au colaborat sau colaboreaza cu ziare sau reviste literare si au exercitiul in comunicarea directa cu un cititor.

Ce scriitori bacauani ati dori sa aiba blog? Credeti ca un astfel de dialog online intre scriitor si cititor poate ajuta la o mai buna receptare a operei literare? Ati citi jurnalul online al unui scriitor bacauan?

In ce ma priveste as citi cu interes si un blog scris de Carmen Mihalache, Petru Cimpoesu, Ion Fercu, Calistrat Costin, Cornel Galben, Adrian Jicu sau de Eliza Judeu, as vrea, mai exact, sa vad uneori lumea prin ochii lor, lumea asta mica in care ne invirtim in cerc, cautaind fiecare iesiri din toxicitatea cotidiana, intr-o idee despre cum am putea fi mai buni.

Sursa foto: de aici.