Maria Ploae primeste titlul de Cetatean de onoare, in judetul Bacau

1
826

Cunoscuta actrita de teatru si film Maria Ploae isi va revedea copilaria, la acest sfirsit de saptamina, intr-o scurta vizita pe care o va face in satul natal Dealu Perjului, din comuna bacauana Oncesti. Artista va participa simbata, 30 iulie 2011, de la ora 11.30, la inaugurarea Salii de festivitati “Maria Ploae” din satul Tarnita si va primi, cu aceasta ocazie, titlul de Cetatean de onoare al comunei in care s-a nascut.

“Si-a trait copilaria in Dealu Perjului, mama sa inca traieste aici, o mai viziteaza. De aceea am ales sa dam numele sau acestei noi sali, pe care am amenajat-o pentru activitati culturale si de divertisment, destinate in special tinerilor”, a declarat Gheorghe Baban, primarul comunei bacauane Oncesti.

Edilul spune ca actrita a anuntat ca va veni insotita de zece persoane, membri ai familiei si colegi.

Maria Ploae a implinit pe 19 februarie 2011 virsta de 60 de ani, astfel ca titlul va fi nu doar un semn de apreciere din partea comunitatii in care s-a nascut ci si un dar intr-un important an aniversar.

Organizatorii evenimentului spun ca exista posibilitatea ca printre invitati sa se afle si seismologul Gheorghe Marmureanu, director al Institutului de Fizica a Pamintului, nascut si el in comuna Oncesti.

“Va fi aici daca nu se va decide sa plece in Florida, unde fusese invitat sa participe la un eveniment important”, a precizat primarul Gheorghe Baban.

Sala de festivitati care va fi inaugurata simbata are o suprafata de 160 de mp si a fost amenajata in locul unei foste gradinite. Cladirea a fost construita in anul 1985 si pina de curind era abandonata, dupa desfiintarea claselor de invatamint prescolar din sat.