Mihaela Teleoaca, o bacauanca inscrisa in competitia Galei Star

5
1254

mihaela-teleoaca-3.jpgIn aceasta seara am facut o descoperire: Bacaul ESTE inscris in competitia Galei Star 2009!

Mihaela Teleoaca
, actrita Teatrului de Comedie din Bucuresti, care a prezentat pe scena Municipalului „Bacovia” recitalul concurent „Fitness„, de Jacques De Decker, s-a nascut in Bacau. A plecat la virsta de cinci ani, din cauza obligatiilor de serviciu ale tatalui sau care era militar.

Cu „Fitness”, o poezie a corpului feminin, un recital simplu si cald, cu arome dulci amarui, despre esenta vietii, un recital interactiv, cu care si-a apropiat publicul si juriul Galei Star, Mihaela Teleoaca este cred prima actrita din competitie cu sanse la un Premiu pentru Best One Woman Show.

Voi reveni in aceasta noapte, dupa recitalul extraordinar al lui Mihai Malaimare, cu un scurt interviu pe care actrita mi l-a acordat, in cabina sa, la tigara de dupa. De dupa spectacol.

LATER EDIT:

Recitalul dv a fost bine primit de public si apreciat favorabil de membri ai juriului…

…Eu in seara asta mi-am implinit un vis. Am jucat pentru prima data in orasul meu.


-Sinteti bacauanca?!

-Da, m-am nascut in cartierul URA, din Bacau. Am plecat la virsta de 5 ani, tatal meu era ofiter de cariera, Dumnezeu sa-l odihneasca, si a fost mutat la Bucuresti, am plecat cu ei. Nu mai avem rude aici…Imi pare rau ca in seara asta n-a fost mai multa lume, dar este normal, sint o persoana total necunoscuta.

Recitalul a fost perceput diferit, de la necesitatea ca femeile sa-si redescopere esenta feminitatii, pierduta in incercarea de a-i „egala” pe barbati, la un spectacol despre poezia corpului feminin. Care este interpretarea pe care i-o dati dv?

-„Fitness” e o poveste adevarata despre o femeie normala, absolut obisnuita, care a trecut prin foarte multe in viata ei, nu si-a gasit perechea, nu perechea de pantofi (v. recital), ci perechea masculina. Dar pina la urma o gaseste, aici, intr-un colt de sala, printre haltere si gantere gaseste sufletul pereche. Este intr-adevar un elogiu adus femeii. Cum scrie pe afis, e „un spectacol cu si despre femei, accesul barbatilor in sala pe propria raspundere”. Sper ca nu s-au simtit foarte tare atacati, pentru ca nu este un spectacol violent, din punctul meu de vedere.

-Nu cred, ati avut o comunicare foarte apropiata cu publicul.

-Eu am combinat doua stiluri. Joc de 17 ani la Teatrul de Comedie, pe sala mare, pe sala Studio, dar am colaborat si la Teatrul de Luni de la Green Hours, care este un teatru underground, unde baza este comunicarea cu publicul aflat la 10 cm de tine. Si am incercat sa aduc asta in Teatrul profesionist, unde nu prea se poarta interactiunea cu publicul. Zic eu ca a fost de bun augur. Eu ma simt bine, e un spectacol pe care il iubesc foarte mult.

mihaela-teleoaca-5.jpg

De ce ati ales sa faceti un recital pe acest text al lui Jacques de Decker?

-Eu am primit o propunere din partea lui Mihai Bisericanu si a ambasadorului Belgiei la Bucuresti care mi-a propus acest text in mai anul trecut. Am avut o prima premiera oficiala la Ambasada Belgiei. La aceasta premiera au fost invitati mai multi directori de teatru, printre care si directorul meu George Mihaita. Domnul George Mihaita a acceptat acest proiect pentru Teatrul de Comedie. Deci nu am ales eu, eu am fost aleasa. La inceput pentru ca imi place foarte tare miscarea si s-au gindit sa fie vorba de o statura destul de atletica si un corp destul de bine lucrat, mai apoi, prin ingaduinta regizorului Vlad Masaci, care l-a sfatuit de bine ca mai degraba sa fie un antitalent in miscare si sa punem accent pe trairile ei interioare si pe faptul ca ea vorbind atita, ea nu pune baza pe conditia fizica; ea vine la sala sa faca cunostinta, sa comunice cu oamenii, sa se intilneasca cu oamenii, nu vine sa obtina un corp plin de muschi, care sa arate bine. La sala de Fitness isi si intilneste marea dragoste, pe Placide.

-Cum ati ajuns sa participati la Gala Star?

-Eu am fost invitata, de domnul Adrian Gazdaru, care mi-a spus ca a vazut spectacolul la Teatrul de Comedie. N-am cerut amanunte, am fost flatata de invitatie. Am trimis un DVD, a fost selectionat. Dupa aceea am aflat mai multe informatii pe internet despre Gala, si am citit ca au fost niste mici dispute cu actorii din Bacau, de care chiar imi pare rau, ca nu venim noi nici de la Bucuresti si nici din alte colturi sa luam locul nimanui locul, si eu chiar sint in general mai mult alaturi de actori si mai putin de directori, trebuie sa recunosc. Sint de partea cealalata a baricadei.