Mihai Chiuaru: „Am vrut sa fim uniti”

2
1005

chiuaru.jpgEu cred ca Mihai Chiuaru doar si-a iesit putin din fire, vineri, la vernisaj, pentru ca el, de altfel, e un tip pacifist si atasat de breasla din care face parte.

Cel putin asta reiese dintr-un interviu oferit criticului de arta Carmen Mihalache, in volumul „Dialoguri in atelier”, in care artistul bacauan spune urmatoarele:

„Stii, eu sint o fire comunitara. (…) Am vrut sa fim uniti, sa avem statutul nostru clar, sa avem demnitate. Si cred ca am reusit. Sintem la Bacau, o comunitate artistica bine inchegata, un fel de enclava in sinul societatii românesti atit de dezbinate. Am fost preocupat in tot acest timp de binele comun, de interesele filialei noastre, fiind atent la nevoile colegilor mei” (Mihai Chiuaru).


E adevarat, declaratia era facuta in 2005, cind Mihai Chiuaru era inca la conducerea UAP Bacau dar sa fie asta amanuntul care face diferenta? Pentru ca, mai nou, cu fiecare ocazie publica pe care o are se intreaba retoric referitor la colegii din filiala care nu fac parte din tabara sa: „Astia-s artisti?!„.

Ce s-o fi intimplat intre timp?