Mihai Chiuaru: „Am vrut sa fim uniti”

chiuaru.jpgEu cred ca Mihai Chiuaru doar si-a iesit putin din fire, vineri, la vernisaj, pentru ca el, de altfel, e un tip pacifist si atasat de breasla din care face parte.

Cel putin asta reiese dintr-un interviu oferit criticului de arta Carmen Mihalache, in volumul „Dialoguri in atelier”, in care artistul bacauan spune urmatoarele:

„Stii, eu sint o fire comunitara. (…) Am vrut sa fim uniti, sa avem statutul nostru clar, sa avem demnitate. Si cred ca am reusit. Sintem la Bacau, o comunitate artistica bine inchegata, un fel de enclava in sinul societatii românesti atit de dezbinate. Am fost preocupat in tot acest timp de binele comun, de interesele filialei noastre, fiind atent la nevoile colegilor mei” (Mihai Chiuaru).


E adevarat, declaratia era facuta in 2005, cind Mihai Chiuaru era inca la conducerea UAP Bacau dar sa fie asta amanuntul care face diferenta? Pentru ca, mai nou, cu fiecare ocazie publica pe care o are se intreaba retoric referitor la colegii din filiala care nu fac parte din tabara sa: „Astia-s artisti?!„.

Ce s-o fi intimplat intre timp?

Similar Articles

Comments

 1. Consiliul de Conducere al Filialei Bacau a Uniunii Artistilor Plastici din Romania isi cere scuze publicului bacauan pentru incidentul neplacut, provocat de cei doi membri U.A.P. Chioaru Mihai si Gheorghe Zarnescu, la vernisajul Expozitiei B’20, din data de 12.02.2010, de la Galeriile Frunzetti, mentionand ca este pentru prima data in istoria filialei cand au loc astfel de evenimente neplacute.
  Acuzatiile aduse filialei noastre si conducerii ei sunt nefondate, tendentioase si denigratoare.
  Filiala U.A.P. Bacau este o organizatie profesionala, nonprofit si de utilitate publica si ca urmare toate documentele referitoare la activitatea economico-financiara a acesteia sunt publice.
  Consiliul de Conducere al Filialei U.A.P. Bacau va lua masurile disciplinare in consecinta, conform prevederilor Statutului U.A.P. din Romania.
  Asteptam in continuare publicul bacauan sa fie alaturi de noi la toate manifestarile culturale organizate de filiala.
  Va multumim.

  Consiliul de Conducere al Filialei,
  ILIE BOCA
  DIONIS PUSCUTA
  CRISTINA CIOBANU
  VASILE CRAITA – MANDRA
  ION VASAI
  IOAN BURLACU

 2. PS. Daca faceti comentarii, va rog sa va semnati cu numele adevarat nu cu masca. Un om, Oac oac si pusi etc.Unii din voi mi-ati fost elevi altii colegi et.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular