Miorita il aniverseaza pe Sadoveanu

Biblioteca Judeteana „Costache Sturdza” Bacau il sarbatoreste in aceasta saptamina pe scriitorul, academicianul si omul politic român Mihail Sadoveanu, de la nasterea caruia se implinesc, pe 5 noiembrie 2010, 130 de ani.

In memoria sa, institutia de cultura bacauana deschide astazi, la Sectia pentru Copii, Sectia pentru imprumut Adulti si la Filiala Miorita, expozitii de documente dedicate activitatii scriitorului aniversat.

„Este considerat unul dintre cei mai importanti prozatori români din prima jumatate a secolului XX. Opera sa se poate grupa in citeva faze care corespund unor directii sau curente literare dominante intr-o anumită epoca: o prima etapa samanatorista, cea de inceput, a primelor incercari, nuvele si povestiri, o a doua mitico-simbolica, din perioada interbelica, reflectata in romane precum «Creanga de aur» sau «Divanul persian», precum si o ultima faza, care corespunde realismului socialist, in acord cu perioada socialist – comunista la care Sadoveanu va adera ideologic”, a rezumat activitatea literara a scriitorului român Gabriela Muraru, directoare a Bibliotecii Judetene „Costache Sturdza” Bacau.

Nu stiu de ce, in comunicatul trimis de BJ se mentioneaza ca se implinesc 135 de ani…

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular