Muzeul Ciocolatei, din Montmartre. Interzis iubitorilor de dulciuri.

În plimbarea prin cartierul parizian Montmatre, am descoperit în apropiere de bazilica Sacre Coeur, printre diverse prăvălii cu suveniruri, un loc al ispitelor şi al pierzaniei pentru iubitorii de dulciuri: Maison Georges Larnicol, un magazin cu bomboane, caramele, biscuiţi, Macarons şi sculpturi în ciocolată, mărci ale maestrului ciocolatier francez Georges Larnicol.

Pentru cinci euro suta de grame puteai, de exemplu, să cumperi, la alegere, în sistem de autoservire, tot felul de bunătăţi de ciocolată, sub diferite forme, combinaţii, culori şi arome. O cutie cu diferite sortimente de bomboane de ciocolată costa în medie 25 de euro.

Din loc în loc, anunţuri în limbile engleză sau spaniolă te avertizau că nu poţi nici atinge, nici gusta, şi cum n-am văzut astfel de avertismente şi în limba română m-am bucurat încă o dată că am dat peste „Le Petit Musee du Chocolat”, cum era scris pe uşile de la intrarea în magazin.

Ataşez şi cîteva fotografii să vă faceţi singuri o impresie.

Similar Articles

Comments

  1. Acesta din Montmartre nu este tocmai un muzeu, iar pe cel recomandat de dumneavostra nu l-am vazut inca, asa ca il trec pe lista cu locuri de vazut data viitoare cind voi ajunge in Paris. 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular