Muzeul de Ştiinţele Naturii din Bacău va deschide o nouă expoziţie permanentă pe locul fostei biblioteci pentru copii

Pe data de 8 noiembrie 2012, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea”, din Bacău, va deschide la sediul central, din Parcul Cancicov, expoziţia permanentă „Păduri din România”, care va aduce în faţa publicului piese din patrimoniul instituţiei care nu au mai fost expuse în ultimii 30 de ani. Una dintre calităţile noului proiect expoziţional este interactivitatea sa cu vizitatorii.

„Pe partea de interactivitate va fi, cum să zic, «top of the top». Nici pe partea de muzeografie nu se va mai regăsi ce s-a văzut pînă acum, totul va fi nou şi spectaculos. Vom inaugura expoziţia cu ocazia organizării simpozionului nostru anual pe teme de biologie, la care vor fi prezenţi specialişti în domeniul biologiei din întreaga ţară”, a declarat Gabriela Gurău, directoare a Complexului Muzeal de Ştinţele Naturii „Ion Borcea”.


Suprafaţa noii expoziţii va avea 500 de metri pătraţi şi va fi amenajată în spaţiul în care a funcţionat Secţia pentru Copii a Bibliotecii Judeţene „Costache Sturdza” din Bacău, secţie care a fost mutată în sediul central al Complexului Muzeal „Iulian Antonescu”.

„Muzeul nostru îşi capătă încet, încet forma şi destinaţia iniţială şi reuşim să avem o expoziţie pe măsura patrimoniului pe care îl deţinem ca instituţie muzeală”, a mai spus directoarea Gabriela Gurău.

FOTO: Răzvan BIBIRE

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular