„Napoleon era fata”

2
1091

Teatrul Municipal „Bacovia din Bacau deschide, oficial, stagiunea 2010 – 2011 duminica, 3 octombrie, cu premiera „Napoleon era fata”, de Sica Alexandrescu, un spectacol pus in scena de regizorul Andrei Mihalache, director al Teatrului de Nord Satu Mare, unde a montat aceasta piesa in stagiunea 2000 – 2001.

Din distributie fac parte actorii Nina Ionescu (Ketty), Cristian Todica (William), Alina Simionescu (Maggie), Bogdan Buzdugan (Jimmy), Firuta Apetrei (Miss Petinckton), Anca Bucsa (Maud), Stefan Alexiu (Henry/politistul), Stefan Ionescu (Zoe/John).

Scenografia este semnata de artistul plastic Cristina Ciobanu.

Teatrul ar trebui sa organizeze conferinta de presa pentru promovarea evenimentului? Voi ce credeti?

Sursa foto: Teatrul Municipal „Bacovia”

Update 30 septembrie 2010:

Regizorul Andrei Mihalache despre „Napoleon era fata” (fragment dintr-un interviu ce va fi postat zilele acestea pe Fara Filtru):

„E un spectacol menit sa descreteasca fruntile, o farsa, o piesa scrisa dupa regulile comediei, cu quiproquo-uri, cu incurcaturi, cu rasturnari de situatie, adaptata de marele om de teatru, cu stiinta scenei si a jocului actorului, Sica Alexandrescu, din punctul asta de vedere avem o certitudine.

Subiectul n-are rost sa vi-l dezvalui, ca nu e bine. Am incercat sa-l aducem mai aproape de zilele noastre prin decor, costume, prin stil de viata al personajelor. Am incercat ca pe subiectul asta, care inseamna viata de familie, incredere in cuplu, intre partenerii cuplului, lucruri etern valabile aici si oriunde in lume, sa impingem un pic cu sageti umoristice spre realitatea noastra, spre acea lume de parveniti, de vipuri create de televiziuni, de oameni interesanti ai unei clipe, care traiesc din propria lor imagine fara sa aiba nimic inauntru, nici in creier, nici in suflet”.