News: Artistul Maxim Dumitras expune la Centrul de Cultura „George Apostu”

O fi el interesat, arogant, enervant, egocentric, dar are calitatea de a crea evenimente culturale. Rar in activitatile organizate de Geo Popa la Centrul de Cultura si Arta „George Apostu” din Bacau ai parte de invitati de mina a doua.

Joi, 10 septembrie, ora 17.00, Centrul isi deschide stagiunea culturala 2009 – 2010, cu vernisajul Expozitiei de sculptura si desen „Absente incercuite”, semnata de artistul bistritean Maxim Dumitras. Tot atunci va fi lansat si albumul de arta „Maxim Dumitras, de la natura la sens”, despre vor vorbi criticii Pavel Susara si Cosmin Nasui (coautor).

Seara se va incheia cu un concert al cvartetului de chitara clasica „Alhambra”, din Iasi (Daniel Constantin Dragomirescu, Cezar Ionut Lefter, Marius Timpau, Ilie Aurelian Zugrav).

Din program:

Stepan Rak – Rumba
Antonio Vivaldi – Concert în do major
Luigi Boccherini – Introduction et fandango
Georg Philipp Telemann – Concert în do major
Chet Atkins – Blue Ocean Echo
John W. Duarte – Concerto democratico
Paul Desmond – Take Five
Johann Pachelbel – Loose Canon

Pentru toamna lui 2009 Centrul de Cultura „George Apostu” din Bacau mai anunta cea de-a XIX-a editie a „Saloanelor Moldovei, Festivalul de Dans Contemporan, editia a XV-a a Simpozionului National de Estetica si un eveniment omagial pentru sarbatorirea a 75 de ani de la nasterea sculptorului George Apostu.

Maxim Dumitraş este absolvent al Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România şi membru al Asociaţiei Internaţionale a Artiştilor, Paris (A.I.A.P.) Franţa.

Articolul precedent
Articolul următor

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular