News: Premiera „Bigamul” la Teatrul „Bacovia”

1
843

Integrala Ray Cooney la Teatrul „Bacovia”? Dupa “Farmecul ametitor al banilor negri, o adaptare a regizorului Dumitru Lazar Fulga dupa piesa “Funny Money” a dramaturgului londonez Ray Cooney, o noua comedie a acestui autor se va afla pe afisul Teatrului bacauan.

Duminica, 31 ianuarie 2010, va avea loc premiera spectacolului “Bigamul”, tot de Ray Cooney. Piesa va fi pusa in scena de regizorul Cristian Ioan, care a lucrat acest text si pentru Teatrul National din Tg. Mures.

Din distributie vor face parte actorii bacauani Adrian Gazdaru, Gabriel Dutu, Florina Gazdaru, Anca Bucsa, Cristian Todica, Bogdan Buzdugan, Viorel Baltag si Despina Prisecaru. Directorii Adrian Gazdaru si Gabriel Dutu vor fi inlocuiti, la nevoie, de Matei Bogdan si Dumitru Rusu.

Cele doua spectacole se inscriu intr-o strategie a conducerii Teatrului „Bacovia” de a oferi publicului, in 2009 – 2010, o stagiune de comedie.

“In aceste vremuri de criza ne-am gindit sa facem, ca baza, o stagiune de comedie si, o data pe an, sa realizam un spectacol cu care sa mergem in festivaluri. Oamenii vor sa se distreze, sa se relaxeze, comedia a adus intotdeauna bani. Peste tot unde s-a pus «Bigamul» a fost o reteta deosebita” (Gabriel Dutu, director artistic al Teatrului “Bacovia”).