News – Recital de lieduri la Casa Memoriala „George Bacovia”

Bas-baritonul Andrei Khmyzau, din Republica Belarus, va sustine vineri, 14 august, de la ora 18.00, la Casa Memoriala „George Bacovia” din Bacau, un recital de lieduri, acompaniat de pianista Gabriela Lipceanu, prof.univ.dr. al Universitatii de Arte „George Enescu” din Bucuresti.

Recitalul este organizat de Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”, in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Bacau. Sponsori ai evenimentului sint BRD Groupe Societe Generale, Luceafarul SA si Agricola International.

In program:

P.I. Ceaikovski
S. Rahmaninov 
A. Borodin 
A. Dargomijski
A. Grecianinov 
M. Musorgski
G. Enescu
D. Lybin
F. Chopin

Bas-baritonul ANDREI KHMYZAU
(sursa, Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”):

A absolvit Liceul de Muzica GLINKA din Minsk şi în anul 2001, secţia de canto a Conservatorului de Stat din Minsk, Republica Belarus.
În perioada 1991-1996 a fost membru al corului Academic de Stat al Republicii Belarus şi in perioada 1996-1998, solist al corului Unia din Minsk.
Susţine numeroase concerte ca solist pe scenele lirice din Republica Belarus si peste hotare (Germania, Franţa, Italia, Olanda, Polonia, Rusia, România s.a.). Interpretează lucrări din repertoriul clasic si contemporan. Realizeaza permanent înregistrari la radio şi televiziune.

Prof.univ.dr. GABRIELA LIPCEANU (sursa, Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”):

– Sefa catedrei de pian de la Universitatea de Arte George Enescu – Facultatea de Interpretare Muzicală
– provine dintr-o familie de muzicieni.
A absolvit Liceul de Muzică nr. 1 din Bucureşti si Academia de Muzică George Enescu din Iaşi, promotia 1969, din acelaşi an fiind cadru didactic la această instituţie de tradiţie pentru învăţâmantul superior muzical din România.
În cei patruzeci de ani de activitate a susţinut peste o mie de recitaluri în ţară şi peste hotare (Rusia, Elveţia, Italia, Austria, Croaţia şi Serbia).
Teza de doctorat prezentată şi publicată în 2006 a avut ca temă „Pianistica în miniatura vocal-instrumentală a secolului XIX şi prima jumătate a secolului XX”, un important capitol fiind dedicat creaţiei de romanţe a compozitorilor ruşi – Musorgski, Ceaikovski, Rahmaninov, Sostakovici.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular