News: Varujan Vosganian lanseaza „Cartea soaptelor” in Bacau

varujan.jpgMiercuri, 14 octombrie, scriitorul Varujan Vosganian isi va lansa, de la ora 17.00, la Arena Mall Bacau, romanul „Cartea soaptelor”, publicat in 2009 la Editura „Polirom”.

Vor prezenta romanul poetul Calistrat Costin, presedintele Filialei Bacau a Uniunii Scriitorilor din România, scriitorul Gheorghe Neagu, director al revistei „Oglinda literara”, si poetul si eseistul Laurian Stanchescu.

Despre „Cartea soaptelor”:

Nicolae Manolescu:

„Este o carte iesita din comun, nici numai memorialistica, nici numai fictiune, cu cite ceva din amindoua, si deopotriva extraordinara prin modul in care tese pe canavaua istoriei numeroase destine individuale. Bogata, variata, palpitanta, cartea nu se poate lasa din mina, pentru arta de povestitor pe care autorul o dovedeste ca si pentru interesul documentar al reconstituirii unei istorii tragice.”


Stefan Agopian:

„Scriind acest roman, Varujan Vosganian a cistigat un pariu pe care l-a pus cu el insusi. Si, sint sigur, va cistiga si pariul cu viitorii lui cititori.”


Eugen Negrici:

„Cititorii acestei carti – care se deschide cu o evocare cuminte si calda a comunitatii armenilor din Focsani vazuti prin ochii unui copil – vor constata cu uimire ca, de la o pagina la alta, ea isi largeste cimpul vizual si, populindu-se cu sute de personaje memorabile, se transforma intr-o extraordinara fresca bintuita de sentimentul tragic al istoriei. Poetul Varujan Vosganian (putin cunoscut ca atare) o va invalui in piclele timpului, o va infiora liric si ii va darui miscare si maretie epica. Incit nu e exclus ca aceasta Carte a soaptelor, care isi incepe acum drumul spre glorie, sa fie asezata, intr-un viitor nu prea indepartat, printre textele identitare ale poporului armean.”

Varujan Vosganian s-a nascut la Craiova, la 25 iulie 1958. Copilaria si adolescenta si le-a petrecut la Focsani. A absolvit Liceul „Alexandru Ioan Cuza” din Focsani, apoi Facultatea de Comert a Academiei de Studii Economice si Facultatea de Matematica a Universitatii Bucuresti. Este presedintele Uniunii Armenilor din România si vicepresedinte al Uniunii Scriitorilor. Este senator de Iasi si intre decembrie 2006 si decembrie 2008 a fost ministru al Economiei si al Finantelor. Lucrarile sale includ trei volume de poezie – „Samanul albastru” (1994), „Ochiul cel alb al reginei” (2001), „Iisus cu o mie de brate” (2005) –, precum si volumul de nuvele „Statuia comandorului” (1994), pentru care a primit Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular