„Norvegianul” Bogdan Ota concertează în Bacău

Pianistul şi compozitorul român Bogdan Ota, cîştigătorul locului II al Emisiunii – concurs “Norvegienii au talent”, va concerta vineri, 4 mai 2012, de la ora 21.00, în clubul băcăuan Crimson Music Live.

Evenimentul “Piano Concerto by Candel Lights” constituie prima apariţie publică a artistului în oraşul Bacău, locul în care are domiciliul stabil din 2005, dupa ce s-a căsătorit cu o băcăuancă. Muzicianul va interpreta la pian compoziţii proprii, într-o atmosferă specială, în lumina lumînărilor.

“Oamenii vin la mine dupa concert şi îmi spun că i-am făcut să plîngă, că reuşesc să vibreze foarte repede la muzica mea. Asta îmi dă satisfacţie şi putere să merg mai departe. Mă simt astăzi apreciat de foarte mulţi oameni, din România, şi din străinătate, din toate clasele sociale, de orice pregătire muzicală, ceea ce demonstrează că muzica mea este comercială, că are adică o mare adresabilitate. Nu am căutat să compun muzica pentru elitişti. Nu mă compar cu niciun alt pianist, îmi compun singur muzica pe care o cînt, sînt ferm convins că am locul meu. Am stilul propriu. Am îmbinat studiile din muzica clasică, cu elemente moderne. Mă inspiră viaţa mea şi a celor din jurul meu. Uneori simt că şi cum mi-aş face coloană sonoră la propriile vise”, a declarat Bogdan Ota pentru Ziarul de Bacău şi farafiltru.net.

Succesul obţinut în urma participării la emisunea norvegiană i-au adus vizibilitatea necesară ca talentul său să fie în sfîrşit recunoscut. Din 2011, artistul este manageriat de Sony Music Day 1 Entertainment, din Norvegia, şi îşi desfăşoară, în principal, activitatea în Marea Britanie, unde lucrează pentru primul său album şi unde susţine numeroase concerte.

Pe 21 aprilie, el a concertat în aer liber în centrul istoric din oraşul natal Botoşani. Iar pe 18 mai va cînta pentru publicul din Suceava.

Un bilet la concertul băcăuan, din 4 mai, de la Crimson Music Live, costă 50 de lei.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular