Noua conducere la Muzeul de Arta din Bacau

0
828

Criticul de arta Iulian Bucur a fost numit de curind seful Sectiei de Arta a Complexului Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacau. Postul a fost eliberat la inceputul acestei luni dupa iesirea la pensie a Getei Barbu, unul dintre initiatorii Expozitiei – Concurs „Saloanele Moldovei”, proiect de traditie ajuns anul acesta la XXI-a editie, pe care noul sef de sectie doreste sa-l continue.

„Rolul meu aici tine deocamdata de un interimat, pina la organizarea concursului, dar daca ar fi sa ma gindesc la lucrurile pe care as dori sa le fac ar fi continuarea proiectelor bune care au existat, cum ar fi «Saloanele Moldovei», de exemplu. Un lucru care ar trebui realizat este cred reprezentarea in muzeu a artei miedevale din Bacau. Aceasta a facut pina acum obiectul de studiu al istoricilor”, a declarat noul sef al Muzeului de Arta din Bacau.


Iulian Bucur
a absolvit in anul 2000 cursurile Facultatii de Istoria si Teoria Artelor a Universitatii de Arte din Bucuresti. In perioada 2007 – 2011 a fost profesor al Colegiului de Arta „George Apostu”, din Bacau. Are o colaborare strinsa cu Filiala Bacau a Uniunii Artistilor Plastici din România, fiind invitat sa verniseze expozitii ale unor artisti români prezenti in galeriile bacauane.