Noua „Ioni” la Galeria „Noua”

1
1076

ion.jpgNoua Ioni din plastica bacauana au deschis, aniversar, o expozitie de arta contemporana la Galeria „Noua” a Uniunii Artistilor Plastici din România – Filiala Bacau.

Ioan Burlacu (foto 2) , Dragos Ioan Burlacu, Ioan Viorel Cojan, Ionela Lazureanu, Ioan Lazureanu, Ion Mihalache, Oana Vasâi, Ion Vasâi si pictorul naiv Ion Maric (foto 5) au reunit, in majoritate, lucrari din colectiile prezentate deja publicului bacauan pe parcursul anului 2009. Deci mai nimic nou sub soare, in afara de prezenta intre artisti profesionisti a pictorului naiv Ion Maric. Vineri seara la vernisaj, Galeria „Noua” mi s-a parut putin cam mica pentru atitia autori si atitea stiluri.

ioan-burlacu.jpg

Pretextul de a deschide in preajma zilei de Sf. Ion o expozitie de grup cu toti Ionii din Filiala a fost insa bun si Dionis Puscuta, presedintele UAP Bacau, a spus chiar ca intentioneaza sa permanentizeze acest eveniment, organizat si in memoria patronului spiritual al Galeriei „Ion Frunzetti„, asa ca la anul pe vremea asta Ionii din arta plastica bacauana se vor reuni probabil intr-o noua expozitie.

Dupa un scurt moment de deschidere, aniversatii si invitatii lor s-au retras la o aniversare mai „profana”, vorba criticului de arta Iulian Bucur (foto 3), la un pahar si o vorba de spirit, in Biblioteca Filialei.

iulian-bucur.jpg

Viorel Cojan, Ioan Lazureanu, Dragos Burlacu, Ilie Boca (foto 4)

dragos-burlacu.jpg

ion-maric.jpg

Viorel Cojan (foto 6)

cojan.jpg

Ioan Burlacu (foto 7)

burlacu.jpg

Ion Maric (foto 8)

maric2.jpg

Foto: Contrasens