Numita pe postul de director al muzeului, dupa ce a fost respinsa la concursul pentru acest post

Consiliul Judetean Bacau a numit in functia de director interimar al Complexului Muzeal „Iulian Antonescu” pe Elena – Lacramioara Istina, sefa Sectiei de Arheologie si Istorie a institutiei de cultura. Schimbarea s-a produs in data de 18 ianuarie 2012, odata cu iesirea la pensie a Feodosiei Rotaru, predecesoarea sa pe aceasta functie de conducere.

Lacramioara Istina este una dintre cele trei candidate care au fost respinse la concursul organizat de Consiliul Judetean (CJ) Bacau, pentru acelasi post, in prima jumatate a lunii ianuarie 2012.

„Singura problema este ca n-au venit cu niste propuneri de imbunatatire a imaginii institutiei. Vrem pe cineva cu viziune, cu perspectiva, nu sa repete aceleasi lucruri pe care le auzim de sase – sapte ani incoace”, a declarat atunci, referitor la cele trei candidate, si implicit la Lacramioara Istina, Dumitru Braneanu, vicepresedinte al Consiliului Judetean Bacau si presedinte al comisiei din concurs.

La aproape doua saptamini distanta, Dumitru Braneanu pare sa-si fi schimbat opinia.

„Am numit-o pentru ca e sefa de sectie la Istorie – Arheologie, cea mai mare dintre sectiile din muzeu. Si e si tinara, vrem sa dam o sansa tinerilor. Sa vedem in ce masura este in stare sa se pregateasca pentru concursul care va urma. Este o sansa, sa vedem daca stie sa se foloseasca de ea. Poate stind in functie asta, interimar, asezindu-se cu burta pe carte, poate va reusi sa-si dezvolte imaginatia in folosul institutei”, a declarat astazi vicepresedintele CJ Bacau.

Deocamdata nu a fost stabilita o data pentru un nou concurs. Potrivit legii, Lacramioara Istina poate ramine in interimat timp de sase luni.

Foto: Ziarul de Bacau

Similar Articles

Comments

  1. Felicitari Doamnei Istina! Prosperitate si un parcurs profesional cat mai generos si plin de succese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular