O actrita din Bacau, invitata sa reprezinte România in Armenia

Un spectacol produs de Compania „Buzunarul cu teatru” din Bacau a fost selectat si ar putea reprezenta România la cea de-a IV-a editie a High Fest International Performing Arts Festival – Erevan (Armenia), care va avea loc in perioada 1 – 8 octombrie 2010.

Productia bacauana selectata, „Femei singure”, de Dario Fo & Franca Rame, este realizata de regizorul Gheorghe Balint, actrita Eliza Noemi Judeu, angajata a Teatrului Municipal „Bacovia”, scenografa arh. Crezantema Sofronea si compozitorul Ciprian Manta.

Bacauanii risca sa nu poata ajunge, insa, la festival pentru ca au nevoie de o suma importanta de bani, 2500 de euro, pentru a achita transportul si viza pentru Armenia, cazarea si masa fiind asigurate de organizatori.


Eliza Noemi Judeu, actrita a Teatrului Municipal „Bacovia”, Bacau:

„Teatrul, pentru mine, este o stare de gratie a fiintei umane, «felul» meu intim de a exista si rezista. Vreau sa impartasesc semenilor mei, de aici si de oriunde, intrebarile si povestile personajelor carora le dau viata pe scena. Continui sa cred ca TEATRUL este o «excursie» in adancul sufletelor noastre: noi, actorii, voi, spectatorii… Incerc sa ma feresc de a juca pe scandura scenei «ceea ce nu s-a mai vazut si nu s-a mai facut…»… Probabil ca «lucrurile simple» sunt cel mai greu de realizat, nu?”.

Regizorul Gheorghe Balint:
„Cred ca este o mare performanta a culturii bacauane participarea noastra la acest important festival, unde sint invitati artisti din intreaga lume. Sintem, de altfel, singura trupa de teatru din România care participa. Pentru a ajunge la Erevan avem nevoie de 2500 de euro si speram sa fim ajutati de autoritatile locale si judetene si de prietenii nostri, sponsorii, pentru ca reprezentam cultura româneasca”.

In cadrul festivalului vor fi prezentate spectacole de drama, comedie, animatie si chiar de circ. Evenimentul este organizat de Academia Nationala de Teatru si Cinema si de Teatrul National, din Erevan. La editia 2010 participa peste 400 de artisti din Rusia, Anglia, Franta, USA, Austria, Germania, Suedia, Spania, Elvetia, Olanda, Israel, Belgia, Kazakhstan, India, Japonia si Singapore.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular