O expozitie in ritmuri blues, la Galeriile „Frunzetti”, din Bacau

1
825

Artistul Cristina Ciobanu va invita joi, 15 septembrie, de la ora 18.00, la Galeriile „Frunzetti”, din Bacau, la vernisajul expozitiei sale de pictura „All that blues”, pe care bucurestenii au avut ocazia sa o vada, la inceputul lunii septembrie 2011, in sala „Constantin Brâncusi”, de la Palatul Parlamentului.

Prin acest eveniment plastic, pictorita bacauana isi doreste sa ofere publicului un moment de respiro, in ritmul ametitor al vietii cotidiene, intr-o zona de frumusete unde muzica devine culoare.

„Expozitia este o parafrazare la titlul filmului «All that jazz» al lui Bob Fosse, pentru ca imi place foarte mult jazz-ul si, pentru ca lucrez pe muzica, am considerat ca e un titlu care ma reprezinta. Am lucrat cu placere pentru expozitia asta, facind toate celelalte picturi, cele pe fond alb si cele pe fond negru, in ideea de a exprima o anumita stare de bine si de libertate, in ideea ca aceasta lume, care parca a luat-o razna, artistul si, in general, arta ar trebui sa aiba o misiune, misiunea de a ridica un pic nivelul de constiinta, de spiritualitate, si de a oferi oamenilor un moment de respiro, pentru ca totul a devenit mult prea material si mult prea agresiv. In ideea aceasta am si lucrat, de a oferi un respiro, artistic, ca o poarta spre o alta lume posibila, mai buna”, a declarat autoarea expozitiiei, pentru SensoTV, cu ocazia deschiderii din Bucuresti.

La vernisajul bacauan, va vorbi despre lucrarile artistei criticul de arta iesean Valentin Ciuca.

Foto: Liviu MAFTEI (Ziarul de Bacau, Mediafax)