O fata de Cambridge

Profesia de jurnalist mi-a facilitat intilnirea cu niste oameni admirabili. Unii dintre ei sunt acei tineri care s-au clasat mereu pe primul loc, la scoala, la olimpiade, care au pus educatia inainte de toate sau in orice caz printre prioritati. Pe Sabina Ciofu am cunoscut-o in 2007, ca una dintre cele doua unice bacalaureate de zece din judetul Bacau. Olimpica internationala la latina, cu idei clare despre scoala româneasca si despre ce isi doreste ea in viata, Sabina a ales si a fost admisa la University of Cambridge. Tot anul trecut dupa ce am stat de vorba, am descoperit ca are un blog. Zilele astea mi s-a facut dor de spiritul Sabina Ciofu si am intrat din nou pe blogul ei.

Din Cambridge, ea gaseste timp sa scrie. E o semnatura interesanta, pentru ca nu se sfieste sa fie femeie, sa fie copil, sa-si marturiseasca indoielile, nemultumirile si nici dragostea pentru „El” sau dorul de acasa. Dupa un an de studiu la prestigioasa universitate britanica, Sabina este vice-presedinte al CRS (Cambridge Romanian Society), reprezentantul colegiului la CUUNA (Cambridge University United Nations Association) si preda limba româna ca profesor la Central European Society. Iar in vacanta aceasta de vara din România, in loc de odihna a preferat tot activitatea. Este redactor bursier EuropaFm. E reconfortant sa stii ca exista tineri care au inteles ce este esential in lume si au curajul sa lupte pentru un vis personal, realizabil. Am sentimentul ca Sabina pretuieste viata si nu se fereste de ea. Pentru cine vrea sa stie ce gindeste o fata de Cambridge http://sabina-ciofu.blogspot.com/ este un raspuns posibil.

Similar Articles

Comments

  1. Sabina recunoaste ca a plecat hotarita sa nu se mai intoarca vreodata sa traiasca in România. Zilele trecute, insa, cind am vorbit cu ea, a marturisit ca isi doreste o cariera in diplomatie si ca va reveni in tara, dupa terminarea studiilor. Ramine sa vedem. 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular