„O noapte furtunoasa”, in limba rromani, pe scena Teatrului din Bacau

Personajele lui I.L.Caragiale, din cunoscuta piesa „O noapte furtunoasa”, vor vorbi astazi in limba rromani, intr-un spectacol prezentat de Asociatia Culturala „Amphitheatrrom„, pe scena Teatrului Municipal „Bacovia” din Bacau, de la ora 19.00. Spectatorii care nu cunosc limba rromani vor beneficia de subtitrarea in limba româna.

Evenimentul este organizat de Partida Romilor „Pro Europa”, Filiala Bacau, cu ocazia aniversarii, pe 8 aprilie 2011, a Zilei Internationale a Romilor.

Spectacolul „JEKH RAT LISAME…” va imbina elemente specifice etniei rrome, pe fondul uneui muzici lautaresti de calitate. Publicul va fi introdus in atmosfera unei mahalale de la periferia Bucurestiului, „univers viu in care viata curge prin vinele oamenilor cu o pasiune de nestavilit. Aici viata nu se pacaleste si nu te pacaleste, nici un gest nu este nesemnificativ, totul are un sens, totul este trait la intensitate maxima, aproape paroxistica”, spun realizatorii ineditului proiectul teatral.

Din distributia spectacolului vor face parte actorii de etnie rroma Marcel Costea, Zita Moldovan, Sorin Aurel Sandu, Pavel Bârsan, Madalin Mandin si Dragos Dumitru. Premiera absoluta a spectacolului „O noapte furtunoasa”, in limba rromani, a avut loc pe 16 septembrie 2010, la Teatrul „MASCA„, din Bucuresti.

Asociatia Culturala „Amphitheatrrom” se declara o organizatie cu un caracter cultural, artistic si instructiv educativ, infiintata cu scopul de a promova, printre altele, si dialogul intercultural si de a incuraja spiritul de deschidere si respect fata de valorile identitare, artiustice, culturale si spirituale ale alteritatii.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular