Omagiu lui George Bacovia, in editia 2011 a Festivalului International „Zilele Muzicii Contemporane”, din Bacau

Filarmonica „Mihail Jora” din Bacau va gazdui in perioada 4 – 7 octombrie 2011 cea de-a 25-a editie a Festivalului International „Zilele Muzicii Contemporane”, eveniment bacauan de traditie organizat in acest an in colaborare cu Escuela de Composicion y Creation d’Alcoi (ECCA), din Spania.

Programul recitalurilor si concertelor din cele patru zile de festival este structurat tematic in patru sectiuni: „Intre valoare si succes”, „Intre traditie si modernitate”, „Intre sacru si profan” si „Intre noi si Bacovia”, ultima seara fiind dedicata aniversarii in 2011 a 130 de ani de la nasterea poetului bacauan George Bacovia.

Festivalul va fi deschis marti, 4 octombrie, ora 18.30, de Ansamblul „Archaeus” care sub bagheta lui Liviu Danceanu, fondator al Zilelor Muzicii Contemporane, va sustine un concert dedicat compozitorului spaniol Javier Darias si Scolii de la Alcoi.

Dupa aceasta seara, intitulata „Intre valoare si succes”, festivalul va continua miercuri, 5 octombrie, de la aceeasi ora, cu un recital „Intre traditie si modernitate” al muzicienilor din Trio „Syrinx”.

Compozitorul Viorel Munteanu va lansa in debutul intilnirii al patrulea disc din colectia „Muzica de camera”.

Seara de joi se va plasa „Intre sacru si profan”, cu un concert al pianistului Horia Maxim, acompaniat de orchestra simfonica bacauana sub conducerea dirijorului Ovidiu Balan.

Editia 2011 a festivalului se va incheia cu o seara „Intre noi si Bacovia”, in care mezzosoprana Antonela Bârnat si pianista Ozana Kalmuski Zarea vor interpreta lucrari pentru voce si pian, inspirate de versuri bacoviene, ale compozitorilor Mihail Jora si Felicia Donceanu. Va veti bucura, de asemenea, si de un recital al grupului Trio „Ateneu”.

Festivalul International „Zilele Muzicii Contemporane” din Bacau se desfasoara cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National, al Consiliului Judetean si al Primariei municipiului Bacau.

Sursa foto1.

Sursa foto2.

Similar Articles

Comments

  1. Cred ca acum incepem sa-l sarbatorim:) Frumos!Sarbatorim poezia bacauana prin muzica. Normalitate! Esti binevenita!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular