Pictorii Dumitru Macovei si Ion Mihalache, premiati la Anuala UAP Bacau 2010

5
1163

Filiala Bacau a Uniunii Artistilor Plastici din România isi va premia la sfirsitul acestei saptamini membrii cu o activitate remarcabila in 2010. Decernarea Premiilor UAP Bacau va avea loc vineri, 17 decembrie, ora 17.00, la Galeriile „Frunzetti”, in cadrul vernisajului Expozitiei de arta contemporana „Anuala 2010”. Cistigatori ai premiului care nu se acorda decit o data in viata sint in acest an Dumitru Macovei (foto dreapta) si Ion Mihalache (foto stinga), pictori care au deschis in luna martie cite o expozitie personala.

Valoarea premiului e mai mult simbolica, fiecare va primi pe linga diploma si cite 250 de lei dar si satisfactia probabil a unei recunoasteri de catre breasla.

Ion Mihalache a mai fost nominalizat in acest an pentru premiu si la Expozitia concurs „Saloanele Moldovei” România – Chisinau.

Evenimentul de vineri seara va fi prezentat de criticul de arta Carmen Mihalache.

Anuala 2010 a artistilor plastici bacauani se va incheia cu un spectacol de colinde oferit de Corala „Armonia” a Liceului de Arta „George Apostu” din Bacau, condusa de profesorul Gheorghe Gozar.

Foto: Liviu MAFTEI (Ziarul de Bacau)