Pictorita Lucica Filimon ofera bacauanilor o oaza de liniste si meditatie

Dupa o perioada de absenta de pe simezele bacauane, artistul plastic Lucica Filimon a revenit vineri seara in fata publicului cu prima sa expozitie personala de icoane, un eveniment menit sa ofere privitorului prins in viltoarea vietii cotidiene o oaza de liniste si meditatie.

Cele 20 de lucrari pe stilcla, lemn sau pinza, reprezentind portrete de sfinti sau scene bisericesti, imprima galeriei de mici dimensiuni, de la parterul sediului UAP Bacau, atmosfera unui altar, tarim de evadare din asurzitoarea realitate imediata.

„Icoana este una din temele care ma preocupa de mult, in icoana vedem niste chipuri care ne linistesc. Expozitia aceasta este o dorinta de a evada putin din cotidian si de a ajunge undeva si mai aproape de Dumnezeu, de ceea ce este frumos si bun. Cea mai veche lucrare este de acum 20 de ani, iar cea mai recenta este facuta de curind si reprezinta chipul lui IIsus Hristos, in mozaic, pe pinza. M-am inspirat din icoane vechi sau de la colegi”, a martirisit pictorita bacauana.

Vernisajul s-a desfasurat in discretia proprie artistei, cu public restrins si cuvinte putine.

„Expozitia e frumoasa, o reprezinta. Lucica nu deranjeaza pe nimeni, ea lucreaza”, a surprins artistul Mihai Bejenariu esenta evenimentului desfasurat la Galeria „Noua” a Uniunii Artistilor Plastici din România – Filiala Bacau.

Lucica Filimon a absolvit Facultatea de Arte Plastice, specialitatea desen, a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, din Bucuresti, si Facultatea de Arte Plastice Decorative si Design, specializarea Pedagogia Artei, a Academiei de Arte „George Enescu”, din Iasi. Din 1996 este membra a Uniunii Artistilor Plastici din România.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular