Poetul Ion Tudor Iovian îşi lansează un nou volum, la Centrul „George Apostu” din Bacău, de Ziua Culturii Naţionale

0
852

Marţi, 15 ianuarie 2013, Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău vă invită de la ora 17.00 pentru a sărbători împreună Ziua Culturii Naţionale a României şi 163 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu. Vă aşteaptă o seară cu muzică şi poezie şi cu dezbaterii pe tema unor noi proiecte comunitare.

Întîlnirea se va deschide cu lansarea volumului „Vedere de pe pod în infranegru. Poezii gris-piper sau Şi va veni apocalipsa textului” (Editura Junimea, Iaşi, 2012), nouă apariţie editorială semnată de poetul buhuşean Ion Tudor Iovian (foto).

Despre cartea sa vor vorbi criticul şi istoricul literar Constantin Călin, profesorul şi scriitorul Gheorghe Iorga şi cronicarul literar Adrian Jicu.

În continuare, soliştii instrumentişti Ioana Balaşa (flaut) şi Liviu Mera (violoncel) vor susţine un recital cameral, în cadrul căruia vor interpreta lucrări de George Frideric Händel, Johann Pachelbel şi Antonio Vivaldi.

În partea a doua a întrunirii, se va derula în cadrul evenimentului recepţia anuală a Ordinului Cavalerilor Echităţii, organizaţie neguvernamentală băcăuană, care va lansa cu această ocazie programul intitulat „Implicarea activă a societăţii civile în guvernarea comunităţii”.

Un prim proiect al acestui program, anunţă organizatorii, va fi înfiinţarea Consiliului Local Civic Bacău, menit să funcţioneze ca o „voce a societăţii civile în domeniul guvernării locale extrem de politizată şi în trecut, şi în momentul de faţă”.

Organizatori ai acestei seri culturale de la Centrul „George Apostu” sînt instituţia gazdă şi Ordinului Cavalerilor Echităţii.

Intrarea este liberă.