Prelegeri, recitaluri si acordare de titluri de noblete spirituala, de Ziua Culturii Nationale, la Centrul de Cultura din Bacau

Centrul de Cultura „George Apostu” din Bacau va invita sa sarbatoriti impreuna, la acest sfirsit de saptamina, Ziua Culturii Nationale si pe scriitorul si jurnalistul român Mihai Eminescu, in cadrul evenimentului „Eminescu si Caragiale, intre apolinic si dionisiac”, organizat in parteneriat cu Ordinul Cavalerilor Echitatii.

Intilnirea va avea loc duminica, 15 ianuarie, de la ora 11.00, la Centrul de Cultura si Arte „George Apostu”.


Programul cultural propus de cei doi organizatori vizeaza in acelasi timp omagierea lui Mihai Eminescu, la 162 de ani de la nastere, si debutul manifestarilor culturale ce se vor desfasura in 2012 sub egida anului Caragiale, ce marcheaza implinirea a 160 de ani de la nasterea si 100 de ani de la moartea dramaturgului român.

In deschiderea intilnirii de duminica, prof. Dan Petrusca (Colegiul National „Gheorghe Vranceanu”) si prof. univ. dr. Stefan Munteanu (Universitatea „George Bacovia”) vor sustine prelegerile „Estetica teatrului la Caragiale” si, respectiv, „Elemente de filosofie in manuscrisele lui Eminescu”.

Vor urma un recital de poezie al actorilor Constanta Zmeu – Pelin, Stelian Preda si Geo Popa si un concert de prinz al cvintetului „Grupetto”.

In finalul intilnirii, Ordinul Cavalerilor Echitatii va conferi titluri de noblete spirituala unor persoane cu merite deosebite in domeniul solidaritatii sociale, al creatiilor spirituale si materiale, al culturii, apararii drepturilor omului, al curajului civic, al prezervarii mediului si al sustinerii echitatii ca principiu fundamental in construirea relatiilor sociale.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular