Premiera Caragiale, la Teatrul „Bacovia” din Bacau

Regizorul bacauan Dumitru Lazar Fulga pune in scena pentru Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacau o noua premiera Caragiale. Dupa ce in mai 2004 a montat „D’ale Carnavalului” si mai apoi „O noapte furtunoasa”, in prezent lucreaza la spectacolul „O scrisoare pierduta”, care va avea premiera duminica, 23 ianuarie 2011.


„Caragiale nu s-a mai montat de mult in teatru. Dupa premiera intram in sesiune de jucat, pentru ca este perioada noastra de incasari. Cind da firul ierbii pierdem din spectatori”, a declarat Adrian Gazdaru, directorul Teatrului Municipal „Bacovia”.

Ii veti revedea in spectacolul „O scrisoare pierduta” pe actorii Florina Gazdaru, Firuta Apetrei, Adrian Gazdaru, Viorel Baltag, Dumitru Rusu, Ion Goranda, Bogdan Matei, Stefan Alexiu, Valentin Braniste.

Similar Articles

Comments

 1. FARA FILTRU,n-o pune in scena pentru Teatrul Bacovia,ci pentru bacauani si nu numai!
  Foarte tare! Si-a facut si „Conu’Lonida fata cu reactiunea” care nu se mai poate juca pentru ca ne-a parasit Dana…

 2. Asta sa fie motivul pentru care nu se mai joaca”Conul Leonida….”? Dar ,ce fac actorii teatrului Bacovia?Someaza?

 3. Am vazut secvente de la o repetitie filmata. Nu-mi sariti in cap, nu-mi spuneti ca nu ma pricep, pentru ca stiu si eu asta. Dar parca piesa ar trebui plasata la locul ei, in epoca respectiva. Stiu, e frumos sa ne imaginam ca Eminescu si Caragiale au stiut ce-o sa fie azi, dar va asigur ca n-au stiut, dupa cum nici Nostradamus n-a putut sa stie.
  Cei doi (Eminescu e de la mine, stiu ca nu e coautor 😀 ) au surprins trairile si defectele romanilor, valabile atunci, ca si acum. De ce sa incercam sa le modernizam noi, sa facem decoruri de kkt, numai ca sa parem inteligenti? De ce sa-i imbracam pe actori altfel decat in epoca? Doar asa, pentru ca atat ne duce mintea?

 4. IAR EXAGEREZI „HOLDEN CAULFIELD”…VINO LA SPECTACOL SI BUCURA-TE LIVE! NU MAI PRIVI TEATRU LA TV DECIT DACA E FILMAT PENTRU TV;DACA ESTE O FILMARE PENTRU A ANUNTA UN SPECTACOL CE VA SA SE JOACE PE SCENA, NU TREBUIE SA TE INCREZI IMEDIAT PENTRU CA PAREREA POATE FI GRESITA…TE ASTEPTAM DECI IN SALA MARE SAU LA LOJA PENTRU A APRECIA CORECT SI JOCUL ACTORILOR,SI SCENOGRAFIA,SI COSTUMELE,SI TEXTUL,SI ILUSTRATIA MUZICALA,SI PUBLICUL,SI REGIA…
  UITE CE DE CHESTII GASESTI LA TEATRU!
  TRECI LA TEATRU ,NU MA ENERVA!

 5. Eliza, no problem, e treaba lor sa monitorizeze , suna bine… !sa comenteze.
  Aghiuta, daca vrei clasicism de ce nu folosesti tu limba romana LITERARA fara „kkturi” de pilda, ca sa dai un exemplu.
  Si nu te enerva asa ca nu vrea nimeni sa para mai inteligent decat tine, nu e necesar.
  Mai bine concentreaza-te pe Amurco, ca acolo e nevoie de energie multa .
  cu simpatie totusi si daca se poate, mai politicos.

 6. Bre, da’ supărăcioși mai sunt artiștii provinciali! Nu s-ar zice că ajung cel mult să ducă tava principală în telenovele de kkt, prin Capitală. Da, știu, adevăratele talente rămân nedescoperite, manageri pricepuți fac repertorii de doi lei, un regizor veritabil urinează creator pe textele originale, iar decorurile geniale arată exact ca desenele murale din grădinițe.

  PS. Excepțiile nu fac decât să confirme regula. Eliza, te apreciez, vin, dar aștept o invitație, că și voi mă citiți gratuit. 😀

 7. Invitatiile le ofera directiunea.Daca jucam,primeam invitatie si ti-o ofeream. Dar nu joc in aceast spectacol deci te astept pur si simplu…
  Multumesc pentru apreciere!
  Nu te mai supara pe artisti,s-ar putea ca tocmai ei sa fie salvarea unei societati aflate in totala deriva…Si ai sa ma crezi pe cuvint,pentru ca sunt …veritabila!
  Dragul meu Caulfield,nu putem fii toti in capitala sau la Hollywood,pentru ca nu asta este cel mai important…
  Important este sa crezi in ceea ce faci,si s-o faci cu toata credinta si daruirea;restul sunt calcule economice,fatada,masti…Si mai trebuie sa ne apreciezi pentru ca de multe ori facem sa existe lucruri,roluri,spectacole fara a avea o baza materiala reala si consistenta.Se numeste Creatie!
  Si-apoi,tu ai ales sa te citim gratis!
  Te astept in fata teatrului,morocanosule!Vrei sa ne certam?

 8. Prin baza materiala reala ,consistenta nu fac referire la salariul artistului,ci la fondurile financiare pentru realizarea unui spectacol…Si-atunci nu ai cum sa nu apreciezi imaginatia!
  Am sa fumez artistic o tigara,asteptindu-te…la fara un sfert!

 9. sau o virgula in Shakespeare,sau o tacere cehoviana….
  O stii pe asta:” Daca Shakespeare este un urlet barbar,Cehov este o tacere barbara intre doua replici!”
  Nichita Stanescu a zis-o…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular