Premiile Centrului de Cultura “George Apostu” din Bacau

Centrul de Cultura si Arte “George Apostu” din Bacau a fost in perioada 10 – 12 noiembrie 2010 gazda unor personalitati ale culturii românesti, de dincoace si de dincolo de Prut, oaspeti la editia a XVI-a a Simpozionului National de Estetica, o editie aniversara, care a marcat 20 de ani de existenta a institutiei ce poarta numele sculptorului român nascut in comuna bacauana Stanisesti.

Cele trei zile dedicate muzicii, esteticii, filosofiei, literaturii, artei plastice au conturat imaginea unui eveniment menit in egala masura deschiderii dialogului cu personalitati ale culturii europene, dar si cultivarii unor relatii de prietenie construite de Centrul de Cultura din Bacau in cei 20 de ani de la infiintare. Astfel, de la editie al editie, in programul simpozionului apar nume noi insa fidelii evenimentului au putut recunoaste si in acest an, printre invitati, prieteni si colaboratori constanti ai institutei bacauane, precum academicienii Marin Aiftinca si Grigore Smeu, universitarul Petru Bejan, criticii de arta Valentin Ciuca si Pavel Susara, artistul plastic Marin Gherasim, muzicologul Liviu Danceanu, actorul Dionisie Vitcu s.a.m.d.

Cea de-a doua zi a evenimentului, dedicata Conferintei Nationale de Estetica, s-a incheiat cu decernarea Diplomelor de Excelenta si a Premiilor Centrului de Cultura si Arte “George Apostu”, oferite unor personalitati ale culturii românesti, care au colaborat cu institutia bacauana. In acest an, distinctiile au fost inminate acadamicianului Razvan Teodorescu, criticului si istoricului literar Mihai Cimpoi, membru al Academiei de Stiinte a Republicii Moldova, membru de onoare al Academiei Române, presedintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, si sculptorului bistritean Maxim Dumitras, fondatorul Muzeului de Arta Comparata din Singeorz-Bai.

Premierea a avut loc in sala “Ateneu” a Filarmonicii “Mihail Jora” din Bacau, in prezenta unui public foarte numeros, care s-a bucurat in finalul serii si de concertul aniversar “Clasicii pianului”. Sub bagheta dirijorului Ovidiu Balan, orchestra simfonica bacauana a interpretat, impreuna cu pianistii Michel Bourdoncle (Franta), Sandu Sandrin (România) si Alexandra Lescure (Franta), lucrari de Haydn. Mozart si Beethoven.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular