Premiile Galei „Star” 2010

Gala „Star” 2010 s-a incheiat in aceasta seara. Iar cele doua jurii ale festivalului au acordat premiile editiei a V-a, in care jurii si public au urmarit, timp de cinci zile, zece recitaluri inscrise in competitie, ale unor actori in majoritate tineri care au optat pentru texte dramatice de calitate, de la Beckett, Shakespeare, Gustave Flaubert, Victor Eftimiu, la Paul Goma, Radu Gyr sau Eugen Istodor, texte cu un mesaj pentru viata, pentru libertate si frumusete spirituala.

Daca in cazul recitalurilor feminine premiul ar fi putut, in opinia mea, lipsi anul acesta, niciunul dintre cele trei inscrise in competitie neridicindu-se la nivelul spectacolului Flori pentru Algernon” al Iuliei Colan (2009), in cazul spectacolelor masculine a fost greu de luat o decizie si chiar solutia unui ex aequo, pentru care a optat juriul (Mircea Diaconu, Coca Bloss, Octavian Saiu), a lasat in afara podiumului un concurent precum Roman Stefan Marin, de exemplu, care a avut o buna interpretare.

Va prezint in continuare premiile iar in zilele urmatoare voi posta interviurile cu membrii juriului, cit si declaratii din partea tuturor celor zece concurenti inscrisi in competitie.

Premiul publicului „Stefan Iordache”, decis de un juriu format din liceeni bacauani, membri, in mare parte, ai Clubului de teatru „Prospero”, condus de regizorul Gheorghe Balint:

Recitalul “Bufonul Regelui”, după W.Shakespeare şi Victor Eftimiu. Actor: Radu Botar, Teatru de Nord Satu Mare.

Acest recital ne-a captat atentia absolut in permanenta si a avut un contact cu publicul foarte impresionant si cred ca asta a contat cel mai mult in alegerea noastra”, a motivat Diana Ciobanu, reprezentanta juriului de liceeni, completata de colegul Catalin Petcu: “Asa cum Shakespeare este visul fiecarui actor, se pare ca in aceasta gala Radu Botar a fost visul lui Shakespeare”.

Premiul pentru cel mai bun one – woman – show:

Recitalul „Nebună după tine”, după Emmanuel Adelly. Actrita: Giorgiana Elena Popan -Teatrul Clasic “Ion Slavici” Arad.

Premiul pentru cel mai bun one – man show:

Recitalul “Bufonul Regelui”, după W.Shakespeare şi Victor Eftimiu. Actor: Radu Botar, Teatru de Nord Satu Mare.

SI

Recitalul „Koi”, de Shoichi Ozawa. Actor: Yoshiyuki SHIBATA (Japonia).

Marele Premiu si Trofeul Galei „Star” 2010:

Recitalul in concurs “Did you do your homework”, de Aaron Braxton, in interpretarea lui Aaron Braxton, SUA.

Foto: Ioan Viorel Cojan (Teatrul Municipal „Bacovia”), cu exceptia antepenultimei.

Similar Articles

Comments

  1. Spune-mi povestea lui nenea asta, Aaron. A zis nenea Contrasens ca ai detalii. Detalii de alea faine cum ca, breaking news, un american n-a avut bani sa ajunga in Romania, cum a strans el banutii, impresiile care ti le-a lasat. E mai sarac ca un sarac de-al nostru? E mai boem ca un actor roman? Merita premiul pentru talentul lui? Pentru povestea lui? Scrii?

  2. @kaysha, scriu, scriu, da’ de ce atita graba, putintica rabdare ca dupa cinci zile si cinci nopti de festival, in care am ajuns acasa dupa ora 11.00, am miscarile mai lente… 🙂 Pentru Aaron m-am bucurat sincer. Nu e doar un premiu diplomatic, care sa intareasca relatiile româno – americane din cadrul Galei,e un premiu meritat. E un tip foarte talentat. Recitalul sau, in care a facut cinci personaje convingatoare, prin interpretari diferite, a fost o poveste tragi – comica despre sistemul de invatamint american. A fost un show foarte coerent, scris chiar de el, pentru ca Aaron este si profesor si show-ul prezentat in Bacau, pt prima data in Europa, este rezultatul experientei sale.

    Atita doar ca eu imi imaginam ca va lua pentru one-man – show iar Marele Premiu va ajunge la Radu Botar.

    E adevarat ca a strins bani de la prieteni sa poata ajunge in România, lucru pe care mi l-a spus in interviul luat imediat dupa spectacolul de vineri, si pe care il voi posta probabil in seara asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular