Premiile Galei „Star” 2012

0
885

În cadrul secţiunii concurs a Galei „Star” 2012 mai avem astăzi de văzut un recital al unei tinere actriţe din Baia Mare. Au fost 13 recitaluri, dintre care şapte feminine şi şase masculine, suficiente, am spune, pentru o cuncurenţă redutabilă. Totuşi, prestaţia majorităţii a fost sub aşteptări. Cei mai mulţi dintre cei înscrişi sînt actori talentaţi şi pasionaţi de teatru, dar lipsa de experienţă de scenă (6 concurenţi sînt născuţi după ’85) ori alegerile neinspirate în privinţa textului sau a regizorilor cu care au lucrat şi care n-au ştiut să-i pună în evidenţă toate astea au concurat în a-i descalifica din primele minute de spectacol.

Astfel că risc un pronostic personal pentru cîştigătorii ediţiei 2012 a Galei „Star”.

Marele Premiu: Eliza Noemi Judeu („Femei singure”)

Premiul pentru cel mai bun one – man – show: Răzvan Ropotan („Fără cap”)


Premiul pentru cel mai bun one – woman – show: Milena Milanova – Bulgaria („Nikotine”)

După mine, deşi nu a participat în concurs, ar trebui să primească o Diplomă de excelenţă Compania Telluris Associati, pentru traducerea operei lui Mircea Eliade în limba italiană şi pentru omagiul adus sculptorului român Constantin Brâncuşi, prin spectacolul extraordinar „La colonna infinita”.

Cum se va încheia cea de-a VII-a ediţie a festivalului internaţional de teatru din Bacău vom vedea în această seară, de la ora 19.30, cînd va avea loc pe scena Teatrului Municipal „Bacovia” decernarea Premiilor Galei „Star” 2012. Pînă atunci însă, ne aşteaptă în Sala Mare, la ora 17.00, Gabi del Pupo, pentru o „Călătorie la capătul unei duminici”. Va schimba ea oare ordinea pe podium? Ultimul recital din Gala „Star” 2011 a făcut-o.

Şi, desigur, Ion Caramitru şi violoncelistul Adrian Naidin, într-un spectacol extraordinar, de la ora 20.30.