Premiile Revistei „Ateneu” pentru anul 2010

Centrul de Cultura si Arte „George Apostu” din Bacau a gazduit in aceasta seara festivitatea de decernare a prestigioaselor Premii ale Revistei de cultura „Ateneu”, acordate in ultimii 30 de ani unor personalitati ale culturii românesti. In acest an, distinctiile au fost oferite criticului si istoricului literar Ion Pop (foto) (Premiul de excelenta al Revistei „Ateneu” pentru intreaga activitate), scriitorului basarabean Leo Butnaru (Premiul pentru Poezie al Revistei „Ateneu”, pentru volumele „Ordine de zi, ordine de noapte” – Editura „Valman” si „101 Poeme – antologie 1976 – 2009” – Editura „Biodova”) si prozatorului Ion Fercu (Premiul pentru proza al Revistei „Ateneu”, pentru romanul „Z” – Editura „Junimea”).

Juriul format din redactorii Revistei „Ateneu” a acordat si doua Premii speciale, muzicologului Liviu Danceanu, „pentru valoarea demersului analitic vizind cunoasterea si promovarea muzicii contemporane”, si orientalistului Ghiorghi Iorga, „pentru desavirsita arta a traducerii poeziei lui Omar Khayyam in româneste”.

Festivitatea de premiere a incheiat editia 2010 a Colocviilor Revistei „Ateneu”, editia a XXX-a, eveniment care a debutat in prima parte a zilei de ieri, in amfiteatrul Facultatii de Litere a Universitatii „Vasile Alecsandri” din Bacau, unde premiantii din acest an, alaturi de scriitori, profesori si studenti bacauani au participat la dezbatare pe tema „Fascinatia avangardei. Permanenta fenomenului in miscarile literare si artistice”.

Discutia, moderata de criticul literar Vasile Spiridon si de Carmen Mihalache, redactor sef al Revistei „Ateneu”, a surprins momente din istoria avangardei internationale, in literatura si arta, cu accent pe desfasurarea fenomenului in România, Rusia si Ucraina.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular