Premiul de excelenta “Liviu Rebreanu”, pentru un scriitor bacauan

0
1294

Asociatia culturala “Diallog”, cu filiale in tara si in strainatate, a acordat scritorului bacauan Viorel Savin Premiul de excelenta “Liviu Rebreanu”, pentru romanul “Impostorul. Arta infringerii de sine”.


Distinctia i-a fost inminata in cadrul Galei Premiilor “Diallog”, desfasurata la inceputul lunii decembrie 2011, la Braila.

Printre laureati s-a numarat si actorul bucurestean Eusebiu Stefanescu, distins cu Premiul de excelenta “Stefan Iordache”, pentru activitatea didactica si artistica, in domeniile teatrului si filmului.

Actorul clujean Dorel Visan a primit Premiul de excelenta “Toma Caragiu”, pentru cariera in teatru si film si pentru calitatea managementului artistic.

“Asociatia isi propune valorizarea calitatilor fiintei. Avem nevoie de toate valorile, dar si de o selectie a lor. Avem nevoie de performanta, calitate, schimburi de experienta intre domenii. Premiile asociatiei noastre sunt simbolice. Ele vor sa functioneze ca punti de legatura intre oameni, intre valori”, a declarat, potrivit Ziarului “Obiectiv – Vocea Brailei”, regizorul Alexa Visarion, presedintele Asociatiei Culturale “Diallog”.

Aceasta organizatie a fost infiintata in 1992, dind nastere Teatrului Româno-American “Eugene O’Neill”, prima institutie bilingva din Europa de Est.