Prima carte de poezie a unui artist vizual

0
930

Vechea pasiune pentru poezie a artistului vizual băcăuan Ioan Burlacu s-a materializat într-un volum de versuri. Artistul a publicat în 2011, la Editura Vicovia din Bacău, „Blick-ul efemeridei”, carte care marchează debutul său editorial.

„Poezia, cartea în general, e un mod mai direct şi mai democratic de comunicare faţă de imaginea expusă. Circulă foarte mult, nu depinde de nimeni. Şi apoi, «la început a fost cuvîntul». Pentru mine poezia este o preocupare mai veche”, a declarat Ioan Burlacu referitor la opţiunea sa pentru un nou mijloc de comunicare pe lîngă cele oferite de artele plastice.


Volumul include un Cuvînt înainte semnat de poetul Ion Tudor Iovian, şi ilustraţii realizate de artistul vizual Dragoş Burlacu, fiul autorului. De altfel, Ioan Burlacu dedică această carte „soţiei Marlena şi fiului Dragoş”.

Pentru sprijinul oferit în publicarea volumului său de debut autorul aduce mulţumiri poeţilor Ovidiu Genaru şi Nicolae Mihai, dar şi Cameliei Hegheduş, redactor Agonia.ro, comunitate virtuală a scriitorilor români, unde Ioan Burlacu activează din 2007.