Razvan Teodorescu si-a dedicat premiul memoriei prietenului sau Iulian Antonescu

Academicianul Razvan Teodorescu, “un constructor de valoare”, dupa cum l-a numit criticul de arta Valentin Ciuca, in Laudatio rostit la Premiile Centrului de Cultura si Arte „George Apostu” din Bacau, a fost premiat “pentru tenacitatea carturarului si vocatia innoirii viziunii asupra artei medievale românesti, in context european, pentru promovarea in spirit aristrocratic a elitei nationale”.

Fostul ministru al Culturii si Cultelor, in perioada 2000 – 2004, a marturisit ca premiul ii aminteste de “bunul sau prieten” bacauan Iulian Antonescu, “unul dintre cei mai inteligenti si mai cultivati oameni pe care i-am cunoscut in viata mea, un mare intelept”.

Razvan Teodorescu a anuntat ca va publica in curind o serie de manuscrise „absolut fermecatoare” ale lui Iulian Antonescu, primite de la sotia acestuia, traduceri din franceza, engleza si germana miedevala.

“Omul acesta n-a primit ceea ce merita, stiu ca aici, in Bacau, este un muzeu care-i poarta numele. Iulian era o bogatie de om si a murit nedrept, abandonat, la 59 de ani, acuzat de tot felul de timpenii. La el ma gindesc astazi la Bacau, la acest bun prieten. A fost o podoaba a firii, un mare european“, a spus academicianul român, joi seara, la sala “Ateneu” a Filarmonicii bacauane, la primirea premiului din partea Centrului de Cultura si Arte „George Apostu” din Bacau.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular