Reminder: „Printul Oguri si Printesa Terute”

Nu ratati miine ocazia de a vedea de la ora 19.00, pe scena de la „Bacovia”, la un pret de nimic, „Printul Oguri si Printesa Terute”, un spectacol al Teatrului X (Kai) din Tokio, despre care v-am mai spus aici.

Aflati date mai multe din comunicatul trimis de Teatrul „Bacovia”, text asupra caruia n-am intervenit pentru ca greselile sint mici si dragutze… 🙂 Voi cite ati gasit?

Piesa „Printul Oguri si Printesa Terute” este bazata pe o legenda veche japoneza transmisa pe cale orala. Tema ei este despre „moarte si inviere”. A fost povestita din timpuri medievale si ulterior a fost adoptata de teatrul „Bunraku” si de „Kabuki”. Acopera toate felurile de experiente umane si prin utlizarea mastilor ne duce intr-o lume de fantazie.

Acest spectacol este combinat cu povestitor de „Sekkyobushi”, limba veche japoneza rostita de acotori tineri, dans contemporan si muzica realizata cu instrumentele asatice traditionale, este o incercare de crearea artistica scenica contempolana.

Spectacolele regizate de Takuo ENDO sunt bazate numai pe acest principiu. Spectatorii simt ca sunt atrasi de o energie primitiva, creata adanc inauntrul fiecarui suflet, unde spectacolul este intr-adevar experientat.


(Takuo ENDO) – regizor

S-a nasucut in 1928. A absolvit sectia de Pictura a Universitatii Nationale de Arta Plastica si Muzica. Pana la varsta de 30 de ani forma lui de expresie a fost centrata in pictura.

Dupa aceea a inceput sa scrie piese pentru radio, TV, teatru, teatru de papusi, opera si teatru muzical. Multe lucrari ale lui au fost jucate in Europa, America, Canada si Asia.

Intre acestea sunt „Pestele de aur din Paradis”, piesa cu masca „Printul Oguri si Printesa Terute”, piesa cu masca „Abhimanyu se intalneste cu moartea lui (Mahabharata)”, „Karno Tanding” care este un proiect de coproductie intre Institutul National de Arta din Indoneisia (ISI) si Yokohama Boat Theatre. In prezent el exploreaza limitele teatrului de masti in colaborare cu Yokohama Boat Theatre.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular