Restaurarea – ştiinţă şi artă. Şi subiect de expoziţie

Ce este un restaurator? Ce presupune restaurarea unei lucrări de artă? Care sînt regulile ei? Cum arată un obiect de artă înainte şi după restaurare? Răspunsurile la aceste posibile întrebari personale le veţi găsi în cadrul Expoziţiei “Restaurarea – ştiinţă şi artă”, deschisă joi, 1 martie 2012, la sediul din strada 9 Mai al Complexului Muzeal “Iulian Antonescu”, din Bacău.

“Expoziţia îşi propune să prezinte un aspect esenţial al activităţii specialiştilor din cadrul instituţiei, care de altfel este o funcţie de bază a muzeelor definită prin lege, şi anume restaurarea bunurilor de patrimoniu. Deşi desfăşurată departe de ochii publicului, restaurarea pieselor cu valoare istorică, etnografică sau artistică reprezintă un pas important pentru valorificarea expoziţională a acestora. De aceea, prin această expoziţie Complexul Muzeal doreşte să aducă în atenţia vizitatorilor eforturile şi dificultăţile întîmpinate de specialiştii din acest domeniu”, a declarat Marius Istina, purtător de cuvînt al Complexului Muzeal “Iulian Antonescu”.

În expoziţie sunt prezentate obiecte de patrimoniu restaurate în ultima perioadă, precum şi imagini cu piesele înainte de restaurare, în timpul intervenţiei asupra obiectelor şi după încheierea muncii restauratorului.

Vernisajul are loc începînd cu ora 14.00.

Articolul precedent
Articolul următor

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular