Rock simfonic cu casa inchisa la Ateneul din Bacau

1
918

Rock simfonic: un titlu care a adunat in sala Ateneului din Bacau o multime de melomani. De la obisnuitii concertelor de joi seara si pina la rockerii cu bandane si cercei in locuri imposibile, toti s-au ingramadit joi, 15 decembrie, in sala care s-a dovedit neincapatoare, asteptind ritmurile care sa uneasca doua lumi ce par atit de diferite. Si minunea s-a infaptuit! De la primele acorduri, sala a fost cucerita de virtuosii orchestrei simfonice a Filarmonicii “Mihail Jora” din Bacau care, sub bagheta dirijorului Hans Horst Backer din Germania, au reinviat hiturile rock ale anilor 70.

Melodii precum “Satisfaction”(Rolling Stones), “Another One Bites the Dust”(Queen), “Smoke on the Water”(Deep Purple) si “Stairway to Heaven” au electrizat atmosfera pregatind terenul pentru “bijuteriile” Beatles care au urmat: “Michelle”, “Ob-la-di Ob-la-da”, “Let It Be”, “Hey Jude”, “Yesterday”, incheind prima parte intr-un antrenant “Yellow Submarine”.

Partea a doua a completat sublim regalul de rock simfonic cu aportul corului “Armonia” al Colegiului National de Arta “George Apostu” din Bacau, condus de profesorul Gheorghe Gozar, care, alaturi de orchestra simfonica, au rezonat pe melodiile formatiei Queen.

Incepind cu “Flash Gordon” – interpretat magistral – si continuind cu “Bicycle Race”, “It’s a Kind of Magic” sau “Bohemian Rapsody”, aceste frumoase compozitii ale lui Freddie Mercury, Brian May, John Deacon si Roger Taylor si-au gasit egalul artistic in Ateneul bacauan.

Chiar si solo-urile inegalabile ale lui “Red Special” – faimoasa chitara electrica “home-made” a lui Brian May – au fost suplinite sublim de clarinetul lui Sergiu Musat.

Finalul a fost unul demn de un concert rock in toata regula, orchestra si corul fiind chemate la rampa de inca trei ori incheind cu un “We Will Rock You” la care a participat si publicul.

Doua cuvinte au ramas pe buzele tuturor spectatorilor in timp ce ieseau din sala de spectacol: “Mai vrem!”.

Text&foto: Liviu MAFTEI (Ziarul de Bacau, Mediafax)