S-a deschis Salonul „Hello Photo Art”, prima editie

Pasiunea pentru fotografie a reunit miercuri seara, la Hello Shopping Park din Bacau, creatori bacauani de virste si profesii diferite, la deschiderea primei editii a Salonului de Primavara al Artei Fotografice „Hello Photo Art”, care a inaugurat un generos spatiu de expozitii de la intrarea in centrul comercial. Douazeci si cinci de fotografi profesionisti sau debutanti au oferit propria viziune asupra lumii, imagini filtrate nu doar de lentila aparatului, ci si prin propriile experiente si sensibilitati.

Pina pe 30 aprilie 2011, veti putea admira pe simezele galeriei nuduri, portrete, imagini urbane sau din natura, intr-o diversitate de abordari apreciata la vernisaj si de criticul de arta Valentin Ciuca.

„Frumusetea acestei expozitii este diversitatea ei. Fiecare incearca cu instrumente mai sofisticate, cu prelucrari savante, sa-si defineasca acest apetit al comunicarii in sensibil, dincolo de conventiile in care sintem citeodata blocati. (…) Toate aceste lucrari pe care le-am vazut traiesc prin idee si se exprima prin sensibilitate, la urma vine ideea de viziune. Veti vedea ca ele au aparent elemente de continuitate intre ele, dar in fapt sint atit de singure, in orgoliul propriei creativitati. Cred ca va deveni o galerie rivnita de multi pentru a expune aici”, a spus ieseanul, care a apreciat expozitia bacauana in intregul ei dar a atras in special atentia asupra a citorva dintre participanti.

Valentin Ciuca i-a evidentiat in discursul sau pe Viorel Cojan, membru al Uniunii Artistilor Plastici din România – Filiala Bacau, Elena Nazarie, Eugen Grigore, Anca Mihaila, Valentin Sarca, pentru imaginile sale din New York, si pe Ovidiu Ungureanu.

„Am invitat in expozitie cam acelasi grup cu care pastrez o legatura de multi ani, si citiva debutanti. Maresc sarja din an in an, am debutantii si consacratii, care vin din ce in ce mai convingator. Fotografia nu are limitarile care tin de breasla, de la pasiune la profesie nu e decit un teritoriu cantitativ, nu e neaparat de valoare, sint amatori care fac lucruri superbe, sint dedicati unei anumite meserii.

Fiecare prin fotografiile lui marturiseste pe undeva in ce lume traieste si ce anume il impresioneaza, se dezvaluie, se tradeaza, asta este si un risc, poti s-o faci banal. Arta fotografiei este sa aduci in fata acele lucruri pe linga care poti sa treci aproape indiferent, obstructionat de problemele zilnice. Fotograful ti-l aduce sa-l redimensionezi in planul afectiv, poti sa redescoperi lumea si pe tine insuti in fotografie, de asta are succes din ce in ce mai mare fotografia, ca iti arata ceea ce tu, grabit sau poate mediocru, nu vezi si zice: «Uite, asta e lumea in care traiesti».

Atractia spre fotografie vine din nevoia de a recupera un timp pierdut, dupa un fel de prabusire in anonimat in care am trait foarte mult timp si o anumita modestie cromozomiala pe care o au moldovenii. Am incercat sa coagulez putin indrazneala de a iesi, de face spectacol din acest lucru, dar si sa-i pun in situatia de a se confrunta unii cu altii, si vad ca e de mare succes”, a declarat artistul fotograf Viorel Cojan, coordonatorul expozitiei.

Mai participa la prima editie a Salonului „Hello Photo Art” 2011, in ordine alfabetica, Madalina Anton, Mihai Andoni, Adrian Cristea, Razvan Bibire, redactor sef al Ziarului de Bacau, Constantin Brosu, Ionut Boncu, Cezara Dragodan, Gheorghe Frantz, Cezar Ivanof, Ilie Doru Narcis, Remus Lupuleasa, Ionut Lungu, Mihaela Nazarie, Mariana Nazarie, Liviu Maftei, fotoreporter al Ziarului de Bacau, Cristian Macovei, Lucian Popa, Dragos Titei si Vlad Marius Mihai.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular