S-a deschis un nou Centru Oftalmologic Gauss în Bacău (P)

0
1501

Pentru că fac parte dintre cei care poartă ochelari încă de la grădiniţă, am zis că o astfel de ştire vă poate interesa şi pe voi, cititorii mei, membri, probabil, în cea mai mare parte, în „clubul ochelariştilor”, adică al cititorilor pasionaţi şi al cinefililor cu nasul lipit de ecran.

Din 28 noiembrie, Clinica Oftalmologică Gauss a deschis un nou sediu în Bacău, în strada Ioniţă Sandu Sturdza nr. 39, aproape de ITM.

Centrul pune la dispoziţia pacienţilor cea mai nouă tehnologie existentă pe plan mondial în domeniul chirurgiei oftalmologice.
Astfel că aici se realizează, în premieră băcăuană, după cum spun membri ai echipei medicale a Clinicii Oftalmologice Gauss, operaţii de chirurgie refractivă şi chirurgie pe retină.

Chirurgia refractivă constă în intervenţia de reducere a dioptriilor astfel încît persoana să nu mai necesite purtarea de ochelari. Se pot efectua o multitudine de procedee – LASIK, PRK, LASEK, epiLASIK, implantare de lentile intraoculare în scop refractiv.

Chirurgia vitreoretiniană se realizează printr-o tehnologie revolutionară care reduce foarte mult timpul de operatţe, timpul de spitalizare şi timpul de vindecare. Pot fi abordate patologii complexe precum: dezlipirea de retină, retinopatia diabetică proliferativă, hemoragii intraoculare.

În cazul chirurgiei cataractei, operaţile efectuate în cadrul Clinicii Oftalmologice Gauss se realizează prin cea mai modernă tehnologie, constînd în incizii de doar 1.6 – 1.8 mm, cu o minimă invazivitate. Durata intervenţiei în cazul acestor operaţii este foarte redusă comparativ cu standardul în domeniu, iar pacientul îşi recapătă în intregime capacitatea vizuală încă de a doua zi, fără a mai avea nevoie de zile de recuperare ulterioară.

„Acesta este de altfel şi scopul urmarit de echipa Gauss, acela de a oferi un real progres în ceea ce priveşte confortul pacienţilor şi de a le asigura garanţia unor proceduri medicale performante, efectuate în condiţii de maximă siguranţă. Se continuă dezideratul iniţial al Centrului Oftalmologic Gauss, acela de a garanta o «Privire pe maini sigure»”, a declarat la deschidere reprezentantul Clinica Oftalmologice Gauss.

Noul centru oferă pacienţilor următoarele servicii:

Investigaţii oftalmologice complexe cu aparatură de ultimă generaţie
Chirurgie refractivă cu laser excimer
Chirurgie vitreo-retiniană prin microincizie
Chirurgia cataractei prin microincizie
Operaţii pentru glaucom
Chirurgia strabismului
Capsulotomii laser YAG
Fotocoagulare laser pentru retinopatia diabetică

Centrul Oftalmologic Gauss din strada Ioniţă Sandu Sturdza nr. 39
completeaza reţeaua celor patru Centre Oftalmologice Gauss existente în Bacău, Moineşti şi Comăneşti.