S-a infiintat Asociatia pentru Jurnalism si Online Media

Un grup de tineri din Iasi, fosti si actuali ziaristi, au infiintat anul acesta Asociatia pentru Jurnalism si Online media (AJO), cu scopul de a oferi pregatire profesionala jurnalistilor din regiunea Nord – Est a României. Conditia de profesionalism a fost respectata inca de la prima lor actiune, trainingul „New Media, abilitati noi pentru jurnalisti„, organizat in perioada 17 – 19 septembrie, la Iasi, in parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” – Departamentul de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii, cu sprijin financiar din partea Ambasadei SUA la Bucuresti.

Trainer a fost Anca Toader, journalism training editor in cadrul BBC World Service Trust, Londra, un profesionist si un om de calitate, deschis si generos. A fost o intilnire motivanta profesional, ca orice intilnire cu oameni pasionati de meseria lor, sustinatori ai presei quality, in defavoarea celei de tip tabloid, oameni dornici de dezvoltare personala, de a invata si de a impartasi din experienta lor.

Social networks pentru newsgathering, news aggregators, online curation, online research au fost doar citeva dintre subiectele dezvoltate pe durata celor trei zile de training, la care au participat jurnalisti din Iasi, Bacau, Botosani si Bucuresti, moi y incluse.

„Ma tem ca, daca nu stiti Social Media, nu va faceti meseria de ziaristi. Nu este optional”.

Aceasta declaratie a lui Peter Horrocks, seful stirilor BBC, a fost premisa si concluzia intilnirii, alaturi de opinia unui jurnalist Al Jazeera, „Ce nu poate fi spus in 140 de semne nu merita spus”, o declaratie care subliniaza importanta Twitter-ului in era comunicarii online, in care orice informatie importanta este transmisa intii prin aceasta retea de „ciripituri”.

AJO are proiecte curajoase pentru viitor, cei care doresc sa se alature grupului gasesc toate informatiile necesare pentru adeziune pe site-ul organizatiei, la sectiunea „Cariere”.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular